STOP THE PRESS!

Uskalla nauraa -uutuuskirja haastaa arjen huumoriin

Uskalla nauraa - Ajatuksia arjen huumoriinSuomalaiset ovat maailmankuuluja vakavuudestaan. Oletko koskaan tavannut suomalaista, joka ei olisi ikinä nauranut? Tuskin, koska kaikilla meillä on olemassa kyky nauraa ja naurattaa. Uskalla nauraa – Ajatuksia arjen huumoriin –uutusteos herättelee meidät jokaiset suhtautumaan hieman humoristisemmin arkeen sekä nauramaan itsellemme ja toisillemme.

Kirjan on kirjoittanut toimittaja ja tietokirjailija Heidi Holmavuo. Lisäksi Uskalla nauraa –teoksessa on oma kappale huumorista ja itselle nauramisesta tunnetuilta komiikkaa ymmärtäviltä henkilöiltä: Anne Dahlman, Ali Jahangiri, Janne Kataja, Kari Ketonen, Sami Kuronen,  Pete Poskiparta, Jaakko Saariluoma ja Krisse Salminen.

”Halusin kirjoittaa kirjan huumorista, naurusta ja sen hyvää tekevästä vaikutuksesta. Aiheessa on jotain kiehtovaa ja olisi surullista, jos kadottaisimme ilon elämästä, tai vielä pahempaa, emme löytäisi sitä lainkaan. Kirjoitin tämän kirjan meille jokaiselle, jotta emme ottaisi elämää tai itseämme liian vakavasti”, Holmavuo kertoo.

Jokainen osaa kertoa vitsin ja tuottaa hyvää mieltä. Huumori on läsnäoloa, tilanteessa elämistä ja hetkittäistä kykyä sietää myös häpeää. Kaikki meistä nauravat jollekin, ja se on hyvä alusta ponnistaa kohti nauravampaa arkea. Kirjassa pohditaan huumoria ja sen monia eri ulottuvuuksia ammattihuumorista tilannetajuun ja kyvystä sietää häpeää aina siihen hyvän olon tunteeseen asti, jonka nauru meissä saa aikaan.

”Itsellensä nauramisessa on tärkeintä oivaltaa, että naurun kohteena olemiseen ei kuole. Sormella osoittaminenkaan ei ole vaarallista. Jos joku nauraa sinun hassuille eleille, se ei ole pahasta. Meidän tulisi ymmärtää, että alleviivaamalla itsestämme omia vikoja ja puhumalla niistä, ne muuttuvat meidän vahvuuksiksi”, Janne Kataja muistuttaa.

Uskalla nauraa ei ole räkäposkella kirjoitettu vitsikirja, mutta jos haluat löytää arkeen enemmän naurua, tietää naurun synnystä ja siitä, miten arjen komiikka toimii, silloin tämä kirja on sinua varten.

”Komiikkaa kannattaa käyttää arjessa. Esimerkiksi arkisessa riitatilanteessa kannattaa yhtäkkiä keksiä jokin hahmo ja jatkaa riitaa hassulla äänellä. Tilanne saattaa raueta nauruun. Suosittelen jokaista kokeilemaan”, Krisse Salminen sanoo.

Heidi Holmavuo on kirjailija, radiopersoona, juontaja, luennoitsija ja ensihoitaja. Hän on moniottelija, joka haluaa auttaa ihmisiä uskomaan itseensä, voittamaan omat pelkonsa, valitsemaan itselle mieluisimmat polkunsa ja elämään onnellisempaa elämää.

Uskalla nauraa – Ajatuksia arjen huumoriin
ISBN 978-952-7196-24-3
Sidottu, 176 sivua
Ilmestyy viikolla 37