STOP THE PRESS!

Naisia hermoromahduksen partaalla-musikaalin Suomen kantaesitys Hämeenlinnan Teatterissa to 14.9.

Naisia hermoromahduksen partaalla

Kuvassa: Matti Leino, Lotta Huitti, Sinikka Salminen, Liisa Peltonen, Emppu Jurvanen
kuva: Tapio Aulu

Jeffrey Lanen ja David Yazbekin musikaali Naisia hermoromahduksen partaalla perustuu espanjalaisen Pedro Almodovarin saman nimiseen, huippusuosittuun, Oscar-ehdokkuuden saaneeseen elokuvaan vuodelta 1988.

Musikaalin juoni noudattelee varsin uskollisesti elokuvan tapahtumakulkuja. Se on absurdi farssi intohimoisista ja aktiivisista naisista ja kevytmielisestä miehestä, joka ei voi olla rakastumatta jokaiseen vastaantulevaan naiseen.

Broadway-musikaali on elämäniloinen ja omalla tavallaan myös viisas tarina rakkaudesta, mustasukkaisuudesta ja särkyvistä sydämistä. Se näyttää hyvin tunnistettavalla ja hauskalla tavalla mihin kaikkeen hulluuteen rakkaus voi ihmisen ajaa ja kuinka ihanaa, mutta katoavaista rakkaus kuitenkin lopulta on.

Sekä elokuva että musikaali ovat saavuttaneet jo lähes kulttimaineen.

Hämeenlinnaan musikaali saapuu Lontoon West Endistä. Harvoin näin pienellä teatterilla on onnea ja kunniaa saada esittää ensimmäisenä Suomessa Broadway-tason musikaalia. Sattumaa tässä on se, että sekä ohjaaja Maiju Sallas että teatterin näyttelijät sattuivat puhumaan tästä musikaalista samana päivänä kertoo teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo. Lempielokuvansa tuntien Sinisalo päätti ottaa asiasta selvää ja kävi ilmi, että teksti oli jo suomennettu Mikko Koivusalon toimesta. Teksti oli loistava, joten päätös ohjelmistoon ottamisesta oli helppo toteaa Sinisalo.

Suomen kantaesitys 14.9.2017

Teksti
Jeffrey Lane

Sävellys ja sanoitus
David Yazbek

Suomennos
Mikko Koivusalo

Ohjaus
Maiju Sallas

Koreografi
Jens Walentinsson

Kapellimestari
Antti Paranko

Rooleissa
Sinikka Salminen, Lasse Sandberg, Katariina Kuisma-Syrjä, Matti Leino, Lotta Huitti, Liisa Peltonen, Birgitta Putkonen, Mikko Töyssy, Johanna Reilin, Maiju-Riina Huttunen, Petja Lähde, Aleksi Aromaa, Kirsi-Kaisa Sinisalo, Emppu Jurvanen, Miikka J Anttila, Max Pavlenko

Muusikot
Antti Paranko, Lauri Malin, Kalle Penttilä, William Suvanne/ Jari Jämsä, Jussi Seppälä, Petja Lähde