STOP THE PRESS!

Auringon lapset yhteistyössä Puolan Radion Sinfoniaorkesterin kanssa

Auringon lapset - Vedenpinta nouseePopduo Auringon Lapset julkaisi 25.8 uuden singlen ”Vedenpinta nousee”. Mahtipontinen kappale on kunnianhimoinen yhteistyö kaksimiehisen yhtyeen ja Puolan Radion Sinfoniaorkesterin välillä. Tulevan toisen täyspitkän albumin päätösraidaksi tarkoitettu, lähes kuusiminuuttinen eepos on uusi aluevaltaus yhtyeeltä, jolta on totuttu viime vuosina kuulemaan yksinkertaisia ja välillä minimalistisiakin elektronisia kappaleita. Vaikka ”Vedenpinta nousee” on osoitus yhtyeen muuntautumiskyvystä, on sävellyksessä kuultavissa yhtyeelle tyypillinen vahva tunnelataus, joka saa uusia ulottuvuuksia sinfoniaorkesterin käsittelyssä.

Kappaleen tekstit antavat osviittaa yhtyeen peräänantamattomasta ajatusmaailmasta, jossa vastoinkäymiset sivuutetaan hymähdyksellä ja suunnataan ennakkoluulottomasti kohti uusia kirkkaampia vesiä. Sinfoniaorkesterin kapellimestarina toiminut Krzysztof Dobosiewicz kehuu yhtyeen potentiaalia ja sovitusnäkemystä: ”Auringon Lasten työmoraali on ihailtavaa, eikä yhtyeen taiteellisesti kunnianhimoisella visiolla ole rajoja”. Kappale on kuunneltavissa mm. Spotifyssä, Apple Musicissa ja Youtubessa.

https://open.spotify.com/track/7HRkpDFLpi7zd4L639L4Kz

https://youtu.be/ohve9xIU734

Auringon Lapset on valmistellut uutta albumia yhdessä tuottaja Mika Haapasalon kanssa. Auringon Lasten alkuvuoden aikana julkaistua kahta edellistä singleä ”Päiväkorento” ja ”Valkoinen on uusi musta” on striimattu jo yli puoli miljoonaa kertaa, mikä on kunnioitettava määrä mille tahansa popyhtyeelle nykypäivänä.

Facebook:
http://www.facebook.com/auringonlapset