STOP THE PRESS!

Taklatun jääkiekkoilija Tommi Kovasen omaelämäkerta on dramaattinen tarina aivovamman seurauksista

Tommi Kovanen ja Jenny Rostain KuolemanlaaksoMitä tapahtuu, kun yksi taklaus hajottaa elämän? Pitkän kiekkouran tehneen Tommi Kovasen avoin tarina kertoo kivusta, häpeästä ja yksinäisestä elämästä aivovamman kanssa, mutta myös rohkeudesta ja selviytymisestä. Tommi Kovasen ja Jenny Rostainin yhdessä kirjoittama Kuolemanlaakso tuo samalla esiin liigakiekon armottomuuden ja herrakerhojen vaietut sopimukset.

26. tammikuuta 2013 Rauman Lukon puolustajalla Tommi Kovasella on edessä peli Bluesia vastaan. Ottelussa Kovanen taklataan rajusti takaapäin, eikä mikään ole sen jälkeen kuten ennen. Kovasella diagnosoidaan aivovamma, joka pakottaa hänet lopettamaan uransa. Kukaan ei ota vastuuta tapahtuneesta, ja Kovasta kehotetaan olemaan asiasta hiljaa. Vamman seurauksena tunteet alkavat kadota, ja väsymys tuntuu lamaannuttavalta. Lehdistölle ja läheisille hän uskottelee kaiken olevan hyvin – mutta hänen elämänsä hajoaminen ja syöksy kuolemanlaaksoon on vasta alkanut.

Pohjan saavutettuaan Kovanen aloittaa paluun elämään. Päivä kerrallaan, leväten ja hetkessä hengittäen hän opettelee olemaan oma uusi itsensä. Mies joka rakasti kiekkoa ja eli luistelusta, joutuu nyt hyväksymään, että hän elää loppuelämänsä aivovamman kanssa.

”Aivovammoista ja niiden seurauksista puhutaan aivan liian vähän, erityisesti urheilupiireissä aihe on tabu. Toivomme, että nyt tämä tarina herättää keskustelua ja avaa ovia kohti rehellisempää maailmaa niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin”, sanovat Tommi Kovanen ja Jenny Rostain kirjastaan.

Tommi Kovanen (s. 1975) on kotoisin Pieksämäeltä. Hän aloitti pelaajauransa Kalpan riveissä ja pelasi 20-vuotisen liigauransa aikana myös Pelicansissa, JYPissä, Jokereissa, Tapparassa, Lukossa ja HIFK:ssa, jossa Kovanen voitti myös Suomen mestaruuden. Lisäksi hän on pelannut Italiassa ja Sveitsissä.

Jenny Rostain on syntynyt 1982 Mikkelissä. Hän on ammatiltaan näyttelijä, käsikirjoittaja ja valokuvaaja, joka on elänyt vuosia New Yorkissa opiskellen ja uraa luoden. Näyttelemisen ohella hänet tunnetaan myös suuren suosion saaneista blogikirjoituksistaan, jotka käsittelevät yhteiskunnallisia aiheita.

Tommi Kovanen ja Jenny Rostain
Kuolemanlaakso
236 sivua
Saatavana painettuna, sähkö- ja äänikirjana