STOP THE PRESS!

Mikko Nousiainen pääosassa elokuvassa Valmentaja

Menestyksen nälkää, riskejä, uskonsotureita ja miljardin euron liikeidea.

Ohjaaja Tuukka Temosen toinen pitkä draamaelokuva avaa katsojalle maailman missä raha tuo valtaa, naiset ovat kauniita ja ystävyys ostettavissa. Elokuva kertoo myös tarinan pienestä isän jättämästä pojasta, joka juoksee elämäänsä läpi etsien menestystä, huomiota ja omaa miehuuttaan.

Elokuvan tarina kulkee läpi viisi vuosikymmentä ja mm. herättää eloon legendaarisen tv-show:n Hyvät, pahat ja rumat.

Päähenkilö on suomalainen yrittäjä joka innostuu, tekee ja saa osumia, niin omassa yrityksessään kuin julkisuudessakin. Hän kasvattaa pankkitilin saldoa yritysvalmentajana – hieman kyseenalaisillakin metodeillaan. Aina menestys ei tuo mukana onnellisuutta, eikä välttämättä raha riitä täyttämään elämän tyhjiöitä.

Pääosaa esittää Mikko Nousiainen (mm. Levottomat, Keisarikunta ja Ex-Onnelliset) ja muissa rooleissa mm. Jaana Saarinen (Hopeanuolet), Jarkko Lahti (Kolmistaan, Hymyilevä mies), Riku Nieminen (Nuotinvierestä, 21 tapaa pilata avioliitto), Iiro Panula (Teit meistä kauniin, Korso), Inka Kallén (Luokkakokous, Presidentti), Ulla Virtanen (Downshiftaajat, Roba), Pyry Nikkilä (Love Records, Vares – Huhtikuun tytöt), Jenni Banerjee (Pahat pojat, Kohtaamisia), Linda Wiklund (Konttori).

”Ristiriita on elintärkeä näyttelijälle. Ilman sitä ei ole välineitä tai mahdollisuuksia ilmaista mitään muuta, kuin kädenlämpöistä ilmaa. Kun suomalainen bisnesmaailma asettaa raamit missä kertoa matka addiktioidensa kanssa painivasta hahmosta, niin kyseessä on joko ammatillinen itsemurha tai mahdollisuus kertoa ja löytää jotain merkittävää sekä itsestä, että ihmisistä yleensä. Tulta päin siis!!”
– Mikko Nousiainen

Kuvaukset alkavat 2. lokakuuta Kouvolassa

Valmentaja kuvataan kahdessa erässä, joista ensimmäinen osio on pituudeltaan kaksi viikkoa ja aloitetaan 2.10. Jälkimmäinen osa kuvataan 20.11.-12.12. aikana.
Valmentajan kuvauspaikkana on Kouvola, joka suuren metsäyhtiön kotipaikkana vakuutti ohjaajan.
”Kouvolassa on vieläkin nähtävissä klassiset vanhan rahan piirteet ja se sopii erittäin hyvin suomalaisen nousukauden yrittämisen kuvauspaikaksi”, Tuukka Temonen kuvailee.

Elokuvan pääyhteistyökumppanina on Kiinteistömaailma. Muita yhteistyökumppaneita ovat mm. Oscar Software, Nelonen, Canon, Halton ja Fredman Group.

Valmentajan ensi-ilta on 19.9.2018. Tuotannosta vastaa tuotantoyhtiö Optipari ja
teatterijakelusta Kuusaan Kino, Elise Brandt.

Ohjaaja
Tuukka Temonen
Tuottajat
Tuukka ja Olga Temonen
Kuvaajat
Arttu Peltomaa, Jan-Niclas Jansson
Lavastaja
Einari Saarinen
Puvustaja
Riia Lampinen
Maskeeraus
Satu Arvo
Leikkaaja
Juha Kärkkäinen
Käsikirjoitus
Heini Heikkilä
Tuotantopäällikkö
Henri Saari
Tiedottaja
Jasmi Kuusisto

Tuukka Temosen edellinen elokuva Teit meistä kauniin nousi vuoden 2016 puhutuimmaksi ja se valittiin yleisöäänestyksessä parhaaksi elokuvaksi Jussi-gaalassa.