STOP THE PRESS!

Puhutteleva dystopiaelokuva sosiaalisen median vallasta on lasten ja nuorten taidekalenterin syyskuun video

Somevapaapäivä

kuva: Mikko Kapanen

Espoon esittävän taiteen koulun tuottama lyhytelokuva Somevapaapäivä on dystopia sosiaalisen median käytöstä ja sen tutkimisesta. Teos haastaa keskustelemaan sosiaalisen median käytöstä ja on samalla matka todellisuuteen, jota emme hallitse.

Projektivastaava Riikka Kampara käytti 12–16-vuotiaiden teatterioppilaiden kanssa Writer room -menetelmää. Käsikrjoitus syntyi nuorten mielikuvituksen, ajatusten ja ideoiden pohjalta. Elokuvassa esiintyy myös  Pinja Schönbergin ohjaama sirkusryhmä.

Espoon esittävän taiteen koulun opiskelijat oppivat videoprojektin myötä myös kameranäyttelemistä sekä audiovisuaalista tarinankerrontaa. Katso video ja tekijätiedot: http://www.suomikalenteri.fi/taidekalenteri/syyskuu-somevapaapaiva-2/

Somevapaapäivä -videoelokuva on Lasten ja nuorten taidekalenteri -hankkeen syyskuun video. Lasten ja nuorten taidekalenterissa julkaistaan videoelokuvia, joiden pääroolissa ovat lapset ja nuoret taiteen tekijöinä. Elokuvat tekevät näkyviksi lasten tulkintoja suomalaisista liputuspäivistä, tarinoista, kulttuurista ja luonnosta. Taiteen perusopetusliitton Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Kalenteriin päivitetään kuukausittain uutta sisältöä.

Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hanke ja verkkosivusto www.suomikalenteri.fi

Somevapaapäivä-videoelokuvan tekijätiedot:

Projektivastaava ja opetus Riikka Kampara, Sirkusopettaja Pinja Schönberg, Kuvaus Saara Karppinen, Valosuunnittelija Alexander Salvesen, Valosuunnittelijan assistentti Jenni Horton, Leikkaus Napoleon Digital, Tuottajat Susanna Hintikka ja Riikka Kampara, tuotantoassistentit Iida Ahvenniemi ja Alisa Ylikojola.

Käsikirjoitus: Iida Ahvenniemi, Aino Granström, Kaarlo Karri, Laura Koivisto, Pihla Kotovirta, Hilda Kujala, Anni LehmuskoskI, Yasmin Najjar, Meeri Neuvonen, Lempi Pekkala, Ida Pirttisaari, Essi Sippola, Alisa Ylikojola.

Esiintyjät: Aino Granström, Kaarlo Karri, Yasmin Najjar, Lempi Pekkala, Laura Koivisto, Iida Ahvenniemi, Senja Hietanen, Pihla Kotovirta, Hilda Kujala, Anni LehmuskoskI, Vilma Mäkinen, Meeri Neuvonen, Nyyti Ojanen,  Emma Ollikainen, Vera Pentikäinen, Ida Pirttisaari, Essi Sippola, Tiia Wiman,  Alisa Ylikojola.