STOP THE PRESS!

Svart Records tarjoaa esimakua Jörn Donnerin Perkele 2 – elokuvan soundtrackilta

Perkele 2 - uusia lauluja SuomestaIsmo Alangon versio M.A. Nummisen kappaleesta Tehkää jotakin! linjoilla nyt

Harvoin on elokuvan jatko-osaa jouduttu odottamaan 46 vuotta. Jörn Donnerin kulttielokuva Perkele! Kuvia Suomesta ravisutti rohkeudellaan ilmestyessään vuonna 1971, ja nyt Suomen 100-vuotisen juhlavuoden kunniaksi elokuva saa jatkoa. Perkele 2 – Kuvia Suomesta saa ensiesityksensä 16.9. Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilla, ja jatkaa siitä useisiin festivaali- ja erikoisnäytöksiin ympäri Suomen.

Elokuvan soundtrack julkaistaan lokakuussa ja Perkele 2 linkittyy edeltäjäänsä myös musiikin kautta. Musiikin alkuperäiseen elokuvaan sävelsi M.A. Numminen, joka sai työstään valtionpalkinnon. Kappaleet sanoitti Jarkko Laine Jörn Donnerin antamien yhteiskuntakriittisten aiheiden pohjalta. Uudessa Perkele-elokuvassa nämä kappaleet kuullaan uusin sovituksin ja uusien, tämän päivän artistien esittäminä (Ismo Alanko, Yona, M.A. Numminen). Ansiokkaat sovitukset kappaleisiin on tehnyt Pedro Hietanen. Sanoitukset ovat kuitenkin pysyneet muuttumattomina: ne eivät ole 46 vuoden aikana menettäneet ajankohtaisuuttaan.

Svart Records julkaisee Perkele 2 – Uusia lauluja Suomesta -soundtrackin rajoitettuna vinyylipainoksena lokakuun puolivälissä. Säveltäjä M.A. Nummisen tulkitsemien kahden kappaleen lisäksi levyllä ovat äänessä Ismo Alanko, Paleface ja Yona. Soundtrackia ei tulla julkaisemaan digitaalisesti tai CD-levynä. Samanaikaisesti Svart julkaisee myös LP-uusintapainoksen alkuperäisestä Perkele! Lauluja Suomesta – albumista, josta on vuosikymmenten vieriessä muodostunut haluttu kulttiharvinaisuus.

Elokuvan ensi-illan kunniaksi Svart Records tarjoaa Soundcloud-sivuillaan kuultavaksi Ismo Alangon uudelleen sovitetun version M.A. Nummisen säveltämästä kappaleesta Tehkää jotakin!:
https://soundcloud.com/svart-records/ismo-alanko-tehkaa-jotakin/

Perkele 2 – Uusia lauluja Suomesta
1. M.A. Numminen: Perkele!
2. Ismo Alanko: Laulu Suomesta
3. Yona: Laulu haaveista
4. Paleface: Laulu suomalaisesta rasismista
5. M.A. Numminen & Pedro Hietanen: Maahanmuuttoviisu
6. Ismo Alanko: Laulu suomalaisesta maalaiskunnasta
7. Yona: Laulu Suomen kesästä
8. Paleface: Laulu veropakolaisuudesta
9. Yona: Laulu hännättömistä perkeleistöä
10. Paleface & Pedro Hietanen: Perkele! – Uusia kuvia Suomesta
11. Ismo Alanko: Tehkää jotakin!

M .A. Nummisen Perkele! Lauluja Suomesta uusintapainos sekä Perkele 2 – Uusia lauluja Suomesta ovat tilattavissa ennakkoon Svart Recordsin verkkosivuilta osoitteessa:
https://www.svartrecords.com/artist/m-a-numminen