STOP THE PRESS!

Genrevinkkauksista matkalle musiikkityylien ytimeen

Lahden kaupunginkirjastossa aloitetaan uutena palveluna musiikin genrevinkkaus. Viime keväänä pilotoidussa konseptissa syvennytään tunnin verran tiettyyn musiikin tyylisuuntaan, kuunnellaan siitä esimerkkejä ja käydään läpi genren ominaispiirteitä sekä merkittäviä bändejä tai säveltäjiä. Esimerkeiksi valikoidaan sekä selkeimpiä sävellyksiä ja tunnetuimpia kappaleita, mutta myös hieman tuntemattomampia tapauksia. Vaikka vinkkaukset on suunnattu genreen vasta tutustuville, tyylisuunnan ystäväkin löytänee uusia tuttavuuksia.

Syyskaudella järjestetään kaksi vinkkausta, joista ensimmäisen teemana on elokuvamusiikki. Vinkkaus järjestetään Lahden pääkirjaston Monitoimitilassa keskiviikkona 20.9 klo 17.00-18.00. Tapahtuma on maksuton.

Elokuvamusiikki on tyylilajinaan omanlaisensa, sillä se on musiikkia, joka on sävelletty nimenomaan elokuvaa varten. Musiikillisesti ajateltuna se voi olla melkein mitä tahansa – klassista tai elektronista musiikkia, jazzia, rockia, poppia tai näiden kaikkien yhdistelmä. Vinkkauksessa kuullaankin hyvin laaja kirjo eri aikakausien ja tyylisuuntien musiikkia, joita kaikkia yhdistää yksi asia – ne kaikki löytyvät jonkin elokuvan ääniraidalta.