STOP THE PRESS!

Kate Mortonin uutuusromaani Talo järven rannalla vie sukusalaisuuksien ja kadonneen lapsen jäljille

Kate Morton - Talo järven rannallaLukijoiden rakastaman australialaiskirjailijan romaanissa Talo järven rannalla tarinan keskipisteessä on 1930-luvulla kadonneen lapsen kohtalo, jota ympäröi monimutkainen salaisuuksien vyyhti. Salaisuudet ovat hautautuneet syvälle aina ensimmäisen maailmansodan tapahtumiin asti, ja vasta vuosikymmeniä myöhemmin selviää, kuka tietää totuuden. Kate Mortonin taitavasti punoma lukuromaani sijoittuu Englannin Cornwalliin, jonka vehreä luonto ja taianomainen ilmapiiri ovat pitkään olleet kirjailijan rakkauden kohde.

Kesäkuu 1933. Edevanen perheen idyllinen talo Cornwallissa on valmiina jokavuotista juhannusaaton juhlaa varten. Alice Edevane, 16-vuotias kirjailijanalku, on erityisen innoissaan: hänen pöytälaatikkoromaaninsa edistyy vihdoin ja hän on täydellisen rakastunut mieheen, johon ei pitäisi. Mutta kun juhannusaaton ilotulitus alkaa, paljastuu kaamea tragedia. Edevanen perheen kuopus, Theo-vauva, on kadonnut.

Kesäkuu 2003. Lontoolainen rikostutkija Sadie Sparrow lähetetään pakkolomalle pahasti pieleen menneen rikostutkimuksen takia. Sadie vetäytyy Cornwalliin, mutta joutuu toimettomana pian tuuliajolle. Eräänä päivänä hän löytää umpeenkasvaneen puutarhan keskellä olevan hylätyn talon. Huhu kertoo, että kauan sitten talosta katosi poikavauva kuin tuhka tuuleen.

Samaan aikaan tyylikkään Hampsteadin kodin ullakkohuoneessa kuuluisa kirjailija Alice Edevane jatkaa dekkareiden kirjoittamista, kunnes eräs rikostutkija alkaa kysellä Edevanen perheen menneisyydestä. Alicen on vihdoin kohdattava monimutkainen salaisuuksien vyyhti, jota hän on yrittänyt koko elämänsä ajan paeta.

”Mortonin juonittelu on moitteetonta. Hänen taitavasti taotut henkilöhahmonsa, jotka Sadie Sparrowin tutkimus tuo yhteen, ovat yhtä hämmästyneitä tarinan päätöksestä kuin lukijat ovat.” – Publishers Weekly

Australialainen Kate Morton (s. 1976) opiskeli Lontoossa draamaa ja puheviestintää, kunnes päätti palata Australiaan ja aloittaa kirjallisuuden opinnot. Talo järven rannalla on Kate Mortonin viides suomennettu romaani. Aiemmin häneltä ovat ilmestyneet kirjat Paluu Rivertoniin, Hylätty puutarha, Kaukaiset hetket ja Salaisuuden kantaja. Mortonin kaikki neljä aiempaa romaania on palkittu Australian kirja-alan arvostetulla Vuoden romaani – palkinnolla. Kirjoja on julkaistu jo 39 maassa.

Kate Morton
Talo järven rannalla
Alkuteos The Lake Shop | Suomentanut Hilkka Pekkanen
671 sivua | Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana