STOP THE PRESS!

Kansainvälinen nykysirkusryhmä Kaaos Kaamos vierailee Kanneltalossa

Kaaos Kaamos: Babel Glöm © Einar Kling-Odencrants

Kaaos Kaamos: Babel Glöm © Einar Kling-Odencrants

Tuore nykysirkusryhmä Kaaos Kaamos vierailee Helsingissä Kanneltalossa 28.–30.9. esityksellään Babel Glöm. Kuusihenkinen ryhmä nostaa, heittää, hyppää, pomppaa, tippuu, kiipeää. Kuutta kieltä puhutaan ja akrobatiasta tulee seitsemäs.

Babel Glöm tarjoaa matkan, jolta ei puutu hymyä ja huumoria, beatboxia, runoutta, käsilläkävelyä ja fyysistä permantoakrobatiaa kaikkiin suuntiin; törmäyksiä, kahvia, kakkua, kyyneleitä, rakkautta – ja kaiken sidosaineena magnesiumia.

Kaaos Kaamos on kansainvälinen, Ruotsissa kotiaan pitävä, akrobatiaan erikoistunut sirkusryhmä, jonka jäsenet tulevat Ruotsista, Suomesta, Saksasta, Chilestä ja Uudesta-Kaledoniasta. Kuuden sirkustaiteilijan ensimmäisen esityksen on ohjannut ranskalainen Albin Warette. Suomesta on mukana Erika Ahola ja ryhmän muut jäsenet ovat Erik Glas, Anouk LeRoy, Perry Rudolph, Johan Sjölund ja Mikaela Valencia Veide.

Ryhmän esityksissä rakennetaan omaa todellisuutta, Sirkuksen Maailmaa, jossa mielikuvitus ja arkirealiteetit lyövät kättä; maailmaa, jossa normaali kyseenalaistetaan samalla hetkellä, kun katsoja astuu esityksen taikapiiriin. Kaaos Kaamos julistaa olevansa yhteiskunta mikrokoossa tai yksi elävä organismi: yhdessä yritetään olla parempia, etsitään myös sidosta, yhteyttä, yhteisöä ja perhettä. Ja samanaikaisesti, vaikka ryhmä toimiikin kuin yksi elävä organismi, täytyy tilaa löytyä myös yksilöille ja heidän ilmaisulleen – sillä tässä sirkusperheessä ihmiset eivät edes puhu samaa kieltä! Baabelin kirous, sekaannus, vältetään ja aktiivisesti unohdetaan, kun yhdessä kurotetaan kohti parempaa suoristusta. Kohti synkretismiä, jonka ilmentymänä on yhdessä hengittävä akrobaattinen olio. Yhteinen hanke sinetöidään yhteisillä rituaaleilla; kahvilla (fika!) ja magnesiumilla.

Kaaos Kaamos: Babel Glöm
pe 29.9.2017 klo 19
la 30.9.2017 klo 14
Ohjaus: Albin Warette
Esiintyjät: Erika Ahola, Erik Glas, Anouk LeRoy, Perry Rudolph, Johan Sjölund ja Mikaela Valencia Veide
Liput 15/12 €(ilta), 6 € (päivä)
Suositusikäraja yli 12-vuotiaille.
Varaukset 09 310 12000 sekä lippu.fi.

Esitykset yläkoululaisille ja 2. asteen oppilaitoksille: to 28. 9. klo 9.30 & 13 ja pe 29.9. klo 13, vapaa pääsy, tiedustelut ja ennakkoilmoittautumiset: ia.pellinen(at)hel.fi
Kanneltalo | Klaneettitie 5 | kanneltalo.fi