STOP THE PRESS!

Georgen Nightswimming-kappale tuudittaa kuulijan matkalle hiljalleen tummuvaan syysyöhön

George on vuodesta 2012 asti toiminut pop-duo. Yhtyeen musiikissa kuuluu Gösta Sundqvistin kaltaisten tarinankertojien laulunkirjoitusperinne, jota kokoonpano maustaa Airin ja Pet Shop Boysin kaltaisten klassikkoduojen soinnilla.

Viikko sitten yhtye julkaisi cover-version Leevi and the Leavingsin kappaleesta Amalia, nyt on ensimmäisen oman sävellyksen vuoro. Nightswimming on nimestään huolimatta suomenkielinen pop-tarina hetkeen heittäytymisen vaikeudesta. Mitä jos uskaltaisin? Jos ei muuta, niin ainakin muistoissa olisi jotain parempaa.

Nightswimming nimi viittaa R.E.M orkesterin Automatic for the People levyn samannimiseen kappaleeseen, jossa melankolian hunnussa muistellaan mennyttä. George halusi kirjoittaa tuon R.E.M:n muisteleman tarinan suomalaisen version.

“Ensin täytyy olla jotain kerrottavaa, vasta sitten mietimme, että miten sen voisi pukea pop-estetiikkaan” sanoo yhtyeen kappaleiden pääkirjoittaja Juuso Kemi. “Georgen musiikki on helposti lähestyttävää, mutta löytyy kappaleista kerroksia myös useampaan kuuntelukertaan, kuten tästäkin” toteaa laulaja Saku Mansikkamäki.

Nightswimmin videon on ohjannut bändin luottomies Tero Rikunen, joka kiistää olevansa Terry Richardsonista ammentava pseudonyymi. Samainen Rikunen on myös kuvannut bändin “itselaukaisemisfiiliksellä valkoista taustaa vasten” kuvatut bändikuvat, jotka löytyvät osoitteesta www.george.fi

Nightswimming ennakoi yhtyeen 30.9.2017 ilmestyvää “Miljoona Ruusua” -pitkäsoittoa.

Kuuntele Nightswimming Spotifyssä: https://song.link/s/6dMRa4fAX7CqcvhVWVI5xO

Katso Nightswimming-video Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=rd_lEaQw3tU

www.george.fi

https://www.facebook.com/georgemusisoi/