STOP THE PRESS!

Viaplayn uusi alkuperäissarja tarttuu kuumaan aiheeseen – Hiljaisuuden salaliitto kertoo Ruotsin aseviennistä

Hiljaisuuden salaliittoViaplayn uuden alkuperäissarjan, Hiljaisuuden salaliiton aiheena on Ruotsin asevienti. Poliittinen trilleri on kahden tuotantoyhtiön, Brain Academyn ja Pinewood Televisionin yhteistuotantoa, ja sarjan ensi-ilta on Viaplaylla ensi vuonna. 

Jens Hulténin näyttelemä sarjan päähenkilö Robert Kastell on entinen asekauppias, joka palaa Ruotsiin kostaakseen miehelle, joka on aiemmin yrittänyt murhata hänet. Hultén on suomalaisille tuttu mm. Johan Falk -elokuvasarjasta, ja hän näyttelee Kurt ”Curre” Lindströmiä vuoden lopulla ensi-iltansa saavassa, ensimmäisestä Suomen voittamasta jääkiekon maailmanmestaruudesta kertovassa elokuvassa.

”Sarjasta löytyy monia moraalisten kysymysten tasoja aina valtaapitävistä yksittäisiin ihmisiin, ja sarjan edetessä voimme nähdä, millainen vaikutus niillä on eri hahmoihin. Päähenkilö Robert on ollut mukana asekaupassa vuosia aikaisemmin, ja nyt hän joutuu uudelleen vedetyksi alalle”, kertoo Jens Hultén.

Ruotsissa ja useissa muissa maissa tehtävät kahdeksanosaisen trillerin kuvaukset ovat jo alkaneet.

”Vahvat tarinat ja roolihahmot ovat tärkeitä edellytyksiä uuden alkuperäistuotannon käynnistämisessä. Hiljaisuuden salaliitto täyttää kummatkin kriteerit, ja uskon, että tarina koskettaa katsojia monella tasolla. Olemme innoissamme voidessamme lanseerata Viaplayn uuden alkuperäissarjan kansainvälisillä mausteilla”, toteaa Viaplayn toimitusjohtaja Ira Gladnikoff.

Vera Vitali (Arne Dahl, Bonusperhe) näyttelee sarjan naispääosaa. Muissa rooleissa nähdään mm. norjalaisnäyttelijä Henrik Mestad (Miehitetty, Lillyhammer) sekä Krister Henriksson (Wallander).

Hiljaisuuden salaliiton kaikilla roolihenkilöillä on jokin suhde asekauppaan. Sarjan luoja ja pääkäsikirjoittaja Peter Arrhenius (Tervetuloa Ruotsiin!) haluaa sen herättävän keskustelua kiistellystä aiheesta, ruotsalaisesta aseteollisuudesta.

Hiljaisuuden salaliitto on tarina kaksinaismoraalista ja syyllisyydestä. Sarjan päähenkilöt ovat sidoksissa toisiinsa, sillä he kaikki ovat tehneet huonoja valintoja ja tekoja, joita he katuvat, mutta joita ei saa tekemättömäksi. Ruotsi on merkittävä osa kansainvälistä aseteollisuutta. Tarina kerrotaan tätä taustaa vasten. Toisaalta kansakunnalla on maine neutraalina, liittoutumattomana rauhanturvaajana, toisaalta tosia-asia on, että Ruotsi kuuluu maailman suurimpiin aseiden valmistajiin ja aseviejiin”, toteaa Peter Arrhenius.

Sarjan ohjauksesta vastaa palkittu ranskalais-ruotsalainen Charlotte Brändström, joka on ohjannut muun muassa Viaplayn ja Ylen esittämää Outlander-sarjaa.

Uusi alkuperäissarja saa ensi-iltansa ensi vuonna Pohjoismaissa Viaplaylla. Sarjan kansainvälisestä levityksestä vastaa Eccho Rights.