STOP THE PRESS!

Uuden alun äärellä oleva Von Hertzen Brothers julkaisee War Is Over –nimisen albumin 3.11.2017

Von Herzen Brothers, Photo: Tero Ahonen

Valokuvaaja: Tero Ahonen

Vuonna 2001 ensimmäisen albuminsa julkaissut Von Hertzen Brothers kokee olevansa uuden alun äärellä valmistautuessaan julkaisemaan uransa seitsemättä studioalbumia. War Is Over –niminen levy ilmestyy 3.11. 2017  ja veljeskolmikon ympärillä on nyt kova kuhina. Moni asia muuttunut sitten edellisen, vuonna 2015 julkaistun New Day Rising-levyn. ”Tämä on meille erään aikakauden loppu ja uuden alku. Olimme tehneet hommia 10 vuotta samalla tiimillä. Nyt kaikki yhteistyökumppanit vaihtuivat, mukaan lukien bändi. Koimme välttämättömäksi hajoittaa kaiken rakentamamme ja aloittaa alusta. Tutkia, onko intohimomme musiikkiin ja yhtyeeseen yhä tallella. Päätimme reilu vuosi sitten jäädä määrittelemättömän mittaiselle tauolle, mutta huomasimmekin aloittaneemme kirjoittamaan uusia kappaleita, joita yllättäen tuntuikin syntyvän kiihkeästi”, kommentoi Kie Von Hertzen veljesten tunnelmia Von Hertzen Brothersin solmittua sekä uuden levytys- että managerisopimuksen. Bändin uutena managerina toimii englantilainen 7pm Management ja levyt julkaisee hollantilainen Mascot Label Group (mm. Joe Bonamassa, Black Stone Cherry, Black Country Communion, Monster Truck, Ayreon & Beth Hart ).

Uusi alku tarkoittaa myös sitä, että VHB:n ja Suomen kärkirumpaleihin lukeutuvan Sami Kuoppamäen polut kohtaavat jälleen 10-vuoden tauon jälkeen. ” Lähtökohtanamme War Is Over –levyn kanssa on ollut tehdä tähän astisista levyistämme musiikillisesti kunnianhimoisin, ja siksi tarvitsimme parhaan mahdollisen rumpalin. Mikko Kaakkuriniemen jättämät saappaat olivat isot, mutta tiesimme kaikki kuka niiden täyttäjän pitäisi olla. Olimme suunnattoman innoissamme Samin lähdettyä mukaan. Tuntuu kuin olisimme saaneet takaisin hetken kadoksissa olleen neljännen veljeksen”, iloitsee Mikko Von Hertzen yhteistyön uusiutumisesta.  Uudella levyllä ja tulevalla VHB-kiertueella mukana oleva Kuoppamäki nousi aikoinaan tunnetuksi legendaarisen Kingston Wallin rumpalina, mutta on sittemmin soittanut lukuisten suomalaisten artistien, mm. Apocalyptican ja Stratovariuksen levyillä, sekä myös Von Hertzen Brothersin palkitulla kakkosalbumilla Approach.

Uudella tarmolla ja innolla War Is Over –levyn tekoon lähtenyt bändi on tuottanut – ja rumpuja lukuun ottamatta myös soittanut – tulevan albuminsa itse. Ainoana vierailijana kuullaan yhdellä kappaleella kosketinsoittimissa HIMistä tuttua Janne ”Burton” Puurtista. Levy on sävelletty pääosin veljesten lapsuuden kesistäkin tutulla saaristomökillä ja sanoitukset ovat syntyneet pitkälti Mikko Von Hertzenin tammikuisella Intian matkalla.  Levyn äänityksistä ja miksauksesta vastaa bändin kanssa jo aiemminkin työskennellyt Tommi Vainikainen.

Esimakua tulevasta antaa ensimmäisenä singlenä julkaistava The Arsonist-kappale, jonka voit kuunnella täältä.

Uuden levyn myötä Von Hertzen Brothers lähtee War Is Over –nimiselle kiertueelle, joka starttaa marraskuun alussa Englannista. Suomen keikkapäivät ja paikat alla.

 

War is Over –kiertueen Suomen keikat 

24.11. TURKU Gong

25.11. LAHTI Finlandia-klubi

01.12. HELSINKI Kulttuuritalo

02.12. HELSINKI Kulttuuritalo

05.12. KOUVOLA House Of Rock

08.12. TAMPERE Olympia

09.12. PORI Kino

15.12. JOENSUU Kerubi

16.12. JYVÄSKYLÄ Lutakko

Kiertueen liput ovat jo myynnissä. Tarkemmat tiedot löytyvät bändin ja keikkapaikkojen verkkosivuilta.

www.vonhertzenbrothers.com

www.facebook.com/vonhertzenbrothersofficial