STOP THE PRESS!

Kansallisoopperan kantaesitys Koodi ilolle on riemuviesti satavuotiaalle Suomelle

Mestarien messissä

Valokuvaaja: Heikki Tuuli

Kirmo Lintisen säveltämä ja Minna Lindgrenin kirjoittama Koodi ilolle saa kantaesityksensä Mestarien messissä -konsertissa, jossa 60 nuorta musiikinopiskelijaa Espoosta ja Vantaalta soittaa Oopperaorkesterin ammattimuusikoiden rinnalla. Koko perheelle sopiva konsertti järjestetään päänäyttämöllä 28.9. Yle lähettää konsertin suorana verkossa.

Koodi ilolle on saanut innoituksensa Beethovenin 9. sinfoniasta. Ilon koodia etsitään Minna Lindgrenin libretossa muun muassa filosofian, arjen riemujen ja onnen oikoteiden kautta. Kantaesityksen johtaa Atso Almila . Solisteina laulavat Saara Kiiveri , Elli Vallinoja , Petri Bäckström ja Samuli Takkula . Lisäksi teoksessa kuullaan Kansallisoopperan kuoroa ja lapsikuoroa.

Mestarien messissä -konsertti on järjestetty aiemmin vuosina 2016, 2014 ja 2013. Tällä kertaa Oopperaorkesterin ammattimuusikoiden rinnalla musisoi 60 opiskelijaa Espoon ja Vantaan musiikkiopistoista. Iältään 12–24-vuotiaat muusikonalut valmistelevat konsertin yhdessä Kansallisoopperan orkesterin kanssa soitinryhmäkohtaisista stemmaharjoituksista alkaen. Konsertin ohjelmassa kuullaan Koodi ilolle -kantaesityksen lisäksi myös musiikkia oopperoista Jevgeni Onegin ja Thaïs sekä baletista Romeo ja Julia .

Mestarien messissä – Koodi ilolle kuuluu Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoon. Yle radioi konsertin ja lähettää sen suorana verkossa osoitteissa yle.fi/klassinen sekä oopperabaletti.fi/live . Radiossa konsertti on kuultavissa kanavalla Yle Radio 1 lauantaina 30.9. klo 19.03

Mestarien messissä – Koodi ilolle
Konsertti torstaina 28.9.2017 klo 19
Liput 10€