STOP THE PRESS!

Avoimet Alvar Aalto -arkkitehtuurikierrokset Jyväskylän yliopiston päärakennuksessa

Opastetuille kierrokset to 28.9. klo 12.00, 14.00 ja 16.00. Kierrokset lähtevät päärakennuksen aulasta (Seminaarinmäen kampus, osoite: osoite Seminaarinkatu 15, Jyväskylä).

Jyväskylän yliopiston päärakennuksen opaskierrokset ovat avoimia ja maksuttomia kaikille. Rakennus, Capitolium (rakennus C), on Alvar Aallon suunnittelema uniikki kohde ja tärkeä merkkiteos Suomen arkkitehtuurin historiassa. Kasvatusopillisen korkeakoulun päärakennukseksi vuonna 1955 valmistunut rakennus on Aallon punatiilikauden merkittävimpiä töitä.

Päärakennuksen korjaus alkoi joulukuussa 2013 ja valmistui kesällä 2017. Korjaustyöt on toteutettu yhteistyössä Museoviraston, Alvar Aalto -säätiön, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n, rakentajien sekä käyttäjien kanssa.

Nyt kaikilla on mahdollisuus päästä tutustumaan kauniiseen päärakennukseen museo-oppaiden ja rakentamisen asiantuntijan johdolla. Kierroksilla kuulet yksityiskohtia arkkitehtuurista ja rakennuksen historiasta sekä peruskorjauksesta. Kierroksen kesto on noin tunti ja niihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Kierroksille osallistuvien kesken arvotaan Alvar Aallon Seminaarinmäen arkkitehtuuria käsitteleviä teoksia.

Kierrokset ovat osa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n Suomi 100 -projektia. Tämän juhlavuoden kunniaksi SYK lahjoittaa kierrokselle osallistujille Alvar Aallon arkkitehtuuria Seminaarinmäellä käsitteleviä kirjoja (30 kpl). Mikäli halukkaita on enemmän kuin kirjoja, arvotaan teokset halukkaiden kesken.