STOP THE PRESS!

Kingsman – Kultainen kehä (Kingsman – The Golden Circle)

Kingsman - Kultainen kehä (Kingsman - The Golden Circle)Ohjaus: Matthew Vaughn
Käsikirjoitus: Jane Goldman, Matthew Vaughn, perustuu Mark Millarin ja Dave Gibbonsin sarjakuvakirjaan
Tuotanto: Matthew Vaughn, David Reid, Adam Bohling
Näyttelijät: Colin Firth, Julianne Moore, Taron Egerton, Mark Strong, Halle Berry, Elton John, Channing Tatum, Jeff Bridges
Arvio: 4/5

On kulunut muutama vuosi edellisen elokuvan tapahtumista. Eggsy (Egerton) asustelee aiemmin pelastamansa ruotsalaisen prinsenssa Tilden (Hanna Alström) kanssa. Eräänä iltana kun Eggsy palailee Kingsmanin ’toimistolta’ hänen kimppuunsa hyökkää Kingsman-harjoittelussa hylätty Charlie (Edward Holcroft), joka pyrkii kostamaan putoamisensa uudelle Galahadille. Kiivaan autokohtauksen päätteksi Charlie lentää takaikkunasta ulos samalla repäisten tekokäden takapenkille. Kun sankarimme on palannut suojaan, hän ei kuitenkaan huomaa tekokättä, joka onkin älykäsi, joka ryhtyy hakkeroimaan autossa sijaitsevaa tietokoneyksikköä. Pian Eggsy ja kumppanit huomaavat olevansa todellisessa vaarassa.

Kingsman – Salainen palvelu oli todella virkistävä piristysruiske tosikkomaisten agenttielokuvien maailmassa. Se oli todella hauska, toiminnallinen ja siinä oli erittäin hyvät hahmot. Samoilla linjoilla jatketaan tässäkin elokuvassa. Vauhtia todella riittää, sillä alun takaa-ajokohtaus on niin vauhdikas, että jopa James Bondin tekijät saattavat haukkoa henkeä sitä katsellessaan. Lisäksi monta muutakin hauskaa toiminnallista kohtaa tullaan näkemään. Joku saattaa kaivata ensimmäisen osan kaltaista huumoria ja sitä toki onkin,  mutta toisenlaisena. Kyseessä on hyvin käyttäytyvän agentin osaansa kasvanut sankari, joten huumorikin on mustempaa tai jopa hieman… brutaalimpaa.  Sitä voisi verrata mm. Connery-aikaisten Bond-elokuvien huumoriin.

Vaughnin ja Goldmanin käsikirjoitus on todella toimiva, eikä oikeastaan kovin monta kuollutta kohtausta ole, vaan Kingsmanissa mennään tilanteesta toiseen yllättävänkin sujuvasti. Tarinaa on laajennettu maailman pelastamiseksi ja siksi se vaatii lisää hahmoja kehiin – niitähän riittääkin sitten runsaasti. Siinä missä Kingsmanit ovat vähentyneet, niin rapakon tuolta puolen on tuotu mukaan Statesmaneja. Kun rooleihin otetaan sellaisia nimekkäitä näyttelijöitä Jeff Bridges, Channing Tatum ja Halle Berry, niin ainakaan nimillä ei ole tätä hommaa pilattu. Tässä kohtaa kuitenkin tulee ongelma: Katsojalle jää hyvin kevyt ote näistä hahmoista, eikä se oikein koskaan kunnolla syvene. Samoin käy myös pahista esittävälle Julianne Moorelle, jonka herkullinen rooli jää turhankin taka-alalle kun keskitytään muihin juttuihin. Nämä seikat tiputtivat yhden tähden viidestä, mutta puutteista huolimatta Kingsman – Kultainen kehä on erittäin viihdyttävää toimintakomediaviihdettä koko rahan edestä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Twentieth Century Fox, 2017

Traileri: