STOP THE PRESS!

Ranskan sarjakuvan kuumin nimi Suomeen lokakuussa

Riad Sattouf, Kuva: Olivier Marty

Riad Sattouf, Kuva: Olivier Marty

Sarjakuvapiirtäjä, elokuvaohjaaja Riad Sattouf vierailee Helsingissä 16 -17. lokakuuta 2017 WSOY:n ja Ranskan instituutin kutsumana. Helsingissä hän signeeraa teoksiaan ma 16.10. klo 17 Turun Sarjakuvakaupan myymälässä Helsingin Sarjakuvakeskuksessa (Porthaninkatu 9) ja esiintyy klo 18.30 yleisöhaastattelussa Ranskan instituutissa (Yrjönkatu 36), haastattelijana instituutin johtaja Jeannette Bougrab.

Riad Sattoufin omaelämäkerrallinen, huumorilla höystetty Tulevaisuuden arabi -sarja kertoo syyrialais-ranskalaisen Sattoufin lapsuudesta Gaddafin Libyassa ja al-Assadin Syyriassa. Se on vaikuttava tarina elämästä hyvin erilaisten kulttuurien, perinteiden ja nykyaikaisuuden ristipaineessa ja tarjoaa mielenkiintoisen ikkunan arabimaiden todellisuuteen ennen nykyistä kaaosta.

Sarjakuvaeepoksen kolmea ilmestynyttä osaa on myyty ranskaksi yhteensä jo yli miljoona kappaletta. Teoksen kaikki osat ovat nousseet poikkeuksellisesti Ranskan kaunokirjallisuuden bestsellerlistojen kärkisijoille, ja se on käännetty 17 kielelle. Tulevaisuuden arabi 1 valittiin vuoden parhaaksi sarjakuvaksi Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla 2015.

Riad Sattouf on saanut maailmalla paljon medianäkyvyyttä, hänen haastatteluitaan ovat julkaisseet muun muassa The New Yorker, The New York Times, The Guardian, BBC News, CBC, Huffington Post ja monet muut eri maiden johtavat tiedotusvälineet.