STOP THE PRESS!

Sinfonia Lahden ympäristöteot esillä New Yorkissa

Sinfonia Lahden ja Lahden kaupungin ympäristötekoja esitellään Zero Emissions Summit 2017 -tapahtumassa New Yorkissa Nollapäästöpäivänä 21.9.2017.

Vuonna 2015 käynnistetyn Hiilineutraali Sinfonia Lahti -hankkeen tavoitteena on osallistua kansainvälisiin ilmastotalkoisiin muuttamalla orkesterin toiminta asteittain hiilineutraaliksi. Hanke on luonteva osa Lahden kaupungin ympäristötavoitteita, sillä Lahti on sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään merkittävästi. Hankkeen fasilitaattorina toimi Myrskyvaroitus – Storm Warning ry.

Orkesterin intendentti Teemu Kirjonen kertoo huippukokouksessa Hiilivapaa Sinfonia Lahti -hankkeesta, Lahdesta ympäristökaupunkina ja kaupungin osallistumisesta Euroopan vihreä pääkaupunki 2020 -kilpailuun. Tilaisuudessa esitellään myös Myrskyvaroitus ry:n kehittämä Vihreä nappi -kampanja, jossa Sinfonia Lahti on mukana ensimmäisenä orkesterina Suomessa. Tilaisuudessa kannustetaan osallistujia ilmastolupauksen tekoon ja päästöjen vähentämiseen Sinfonia Lahden esimerkin mukaisesti.

Zero Emissions Summit 2017 -tilaisuuden tarkoituksena on koota yhteen kansainvälisesti vaikutusvaltaisia tahoja, joilla on omien organisaatioidensa kautta mahdollisuus edistää kansalaisten kestävämpiä kulutusvalintoja. Tilaisuus on osa Climate Week NYC -ohjelmaa.