STOP THE PRESS!

Kalevala Korun 80-vuotisjuhlanäyttely Kansallismuseossa 22.9.‒22.10.2017

Suomi 100 juhlavuosi on erityinen myös Suomen tunnetuimmalle koruyritykselle Kalevala Koru Oy:lle, joka täyttää tänä vuonna 80-vuotta. Kansallismuseossa esillä olevassa juhlanäyttelyssä voi tutustua mm. yli 200 eri koruun kahdeksan vuosikymmenen ajalta. Juhlanäyttelyn teemoja esitellään videoiden, valokuvien ja tarinoiden kautta monipuolisella tavalla.

Kalevala Koru Oy on Suomen suurin korualan yritys, jonka kaikki tuotteet valmistetaan Helsingissä Pitäjänmäen tehtaalla. Valmistuksessa yhdistyvät vahva kultasepänalan käsityöosaaminen ja uusin huipputeknologia. Näyttelyssä voi 360-virtuaalilasien kautta solahtaa Kalevala Korun tehtaalle seuraamaan koruvalmistusta tai päästä kokeilemaan omia sepäntaitojaan kultasepän työpisteessä.

Haluamme juhlia yhdessä Suomen ja suomalaisten kanssa. Siksi tuomme kuudelle suomalaiselle paikkakunnalle juhlanäyttelyn, joka yhdistää yrityksemme tarinan suomalaisiin yhteiskunnallisiin ja ajankohtaisiin teemoihin ja samalla peilaa esimerkiksi naiseuden roolia ja sen muutosta viime vuosikymmeninä. Haastamme myös näyttely-yleisöä pohtimaan tulevaisuuden mahdollisuuksia kanssamme, toteaa Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen.

Suomen kansallismuseolla ja Kalevala Korulla on pitkäaikainen kokemus keskinäisestä yhteistyöstä ja Kansallismuseon uudessa Esihistoria -näyttelyssä voi tutustua useisiin Kalevala Korun korumallistojen esikuvina ja inspiraation lähteinä olleisiin ainutlaatuisiin arkeologisiin löytöihin.

ROHKEA. AJASSA. AITO. – Suomen rakastetuin Koru 80 vuotta -näyttely on osa itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa ja avoinna Kansallismuseon pop up -tilassa 22.9.‒22.10.2017.