STOP THE PRESS!

Mies joka rakasti järjestystä -elokuvasta tehdään amerikkalainen versio – päärooliin Tom Hanks

Tom Hanks tulee esittämään nimiroolin ruotsalaisen menetyselokuvan, Mies joka rakasti järjestystä (En man som heter Ove), amerikkalaisessa versiossa. Ruotsalaisen elokuvan tuottaja ja Pohjoismaiden johtava elokuva-alan yritys SF Studios tuottaa englanninkielisen version elokuvasta yhdessä Tom Hanksin Playtone -tuotantoyhtiön kanssa. Elokuvan tuottajina toimivat Fredrik Wikström Nicastro, Tom Hanks, Gary Goetzman ja Rita Wilson.

Alkuperäisen Mies joka rakasti järjestystä -elokuvan pääosassa, ruotsalaisena rivitaloalueen omatekoisena luottamusmies Ovena, nähtiin Rolf Lassgård. Muissa rooleissa näyttelivät Bahar Pars, Filip Berg, Klas Wiljergård, Börje Lundberg, Ida Engvoll ja Simeon Da Costa Maya. Elokuvan ohjasi Hannes Holm ja sen ensi-ilta oli Ruotsissa jouluna 2015. Elokuva oli valtava menestys elokuvateattereissa – siitä tuli kolmanneksi katsotuin elokuva koskaan Ruotsissa n. 1,7 miljoonalla kävijällä. Yhdysvalloissa se oli suosituin ulkomainen elokuva teattereissa ja palkittiin parhaana komediana European Film Awards -juhlassa vuonna 2016. Elokuva oli Oscar-ehdokkaana parhaan ulkomaisen elokuvan ja parhaan maskeerauksen kategorioissa vuonna 2017. Suomessa elokuvan ensi-ilta oli tammikuussa 2016 ja sen näki 50 819 katsojaa.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme tuottaa amerikkalainen version miehestä nimeltä Ove yhdessä Tom Hanksin ja Playtonen kanssa. Playtonella on useita elokuva- ja tv-tuotantomenestyksiä takanaan”, kertoo Michael Porseryd, SF Studiosin toimitusjohtaja.

”Kun saimme päärooliin Tom Hanksin, yhden maailman lahjakkaimmista näyttelijöistä, meillä on parhaat edellytykset viihdyttää ja koskettaa yleisöä maailmanlaajuisesti”, sanoo Fredrik Wikström Nicastro, SF Studiosin kansainvälisistä tuotannoista vastaava tuottaja.

”Tämä tarina kertoo rakkaudesta, suvaitsevaisuudesta ja toivosta ja sisältää monia perinteisiä elementtejä, joita rakastamme elokuvissa. Olen erittäin ylpeä voidessani osallistua tähän projektiin”, kertoo Rita Wilson, Playtonen tuottaja ja myös Tom Hanksin puoliso.

Mies joka rakasti järjestystä -elokuva perustuu Fredrik Backmanin hittiromaaniin, En man som heter Ove, vuodelta 2012. Kirja on ollut suurmenestys myös kansainvälisesti ja sitä on myyty yli 7 miljoonaa kappaletta 43 eri kielellä. Romaani oli ykkösenä New York Timesin Best Seller -listalla ja pysyi listauksella yhteensä 77 viikkoa.

”Olen iloisen hämmentynyt ja kunnioitan syvästi tätä mielenkiintoa kirjaani kohtaan ja haluan korostaa, että se on suora seuraus hienojen tuottajien; Hannes Holm, Rolf Lassgård, Bahar Pars, Annica Bellander ja muiden SF Studiosin ihmisten työstä vuonna 2015. Uusi elokuvatuotanto on ennen kaikkea kunnianosoitus heidän kovalle työlleen ja rakastavalle tulkinnalleen Ovesta”, kertoo Fredrik Backman.

Amerikkalainen versio Ovesta on yksi monista SF Studiosin satsauksista tuottaa englanninkielisiä ​​elokuvia kansainvälisille markkinoille. Muita kansainvälisiä elokuvia ovat Borg (ensimmäinen ruotsalainen elokuva joka sai kunnian avata Toronton elokuvafestivaalit 8. syyskuuta), Horizon Line käsikirjoittajinaan Josh Campbell ja Matt Stuecken (10 Cloverfield Lane) sekä I Am Viktor, jonka käsikirjoittavat Neal Purvis ja Robert Wade (Casino Royale, Skyfall), ja joka perustuu Jo Nesbon tulevaan romaaniin ja jonka ohjaa Baltasar Kormakur (Everest).