STOP THE PRESS!

Kansallispuistot joulupukin kaltainen valttikortti

Kansallispuistot saivat eilen Finnish Travelgala -tilaisuudessa kultamitalin kategoriassa ”Mieleenpainuvin matkakokemus”.

Tähän kategoriaan valittiin elokuussa kolme finalistia, joista sekä ammattilaiset että yleisö saivat äänestää suosikkinsa.

Raati ja yleisö perustelivat kansallispuistoja mm. näin:

Joulupukin ohella Suomen toinen kärki ja valttikortti matkailumarkkinoinnissa on Metsähallituksen kansallispuistot järvineen, metsineen ja luontopolkuineen. Metsähallituksen kansallispuistojen sisällä on yritysverkosto, jossa on mukana paikallisia toimijoita. Kestävän matkailun ohjelman ohella kansallispuistoissa panostetaan asiakasystävällisyyteen ja siihen, miten kansallismaisemat koetaan ja miten kansallispuistoissa liikutaan. Kansallispuistot tarjoavat henkireiän niin suomalaisille kuin ulkomaisille matkailijoille.

Myös tilastojen valossa kansallispuistot ovat matkailullisesti merkittäviä: Tänäkin vuonna kansallispuistojen käyntimäärät kasvoivat 13 prosenttia 1.1.-31.8. välisenä aikana verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna.

Finnish Travelgala järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Tilaisuudessa matkailun ammattilaiset palkitsivat matkailualan tekoja ja ilmiöitä.