STOP THE PRESS!

Kiusaamisesta kertova Tänään koulun jälkeen -näytelmä avaa Lappeenrannan kaupunginteatterin syksyn vierailukattauksen

Kuva: Tänään koulun jälkeen. Kajaanin kaupunginteatteri ja Vaara-kollektiivi

Kuva: Tänään koulun jälkeen. Kajaanin kaupunginteatteri ja Vaara-kollektiivi

Lappeenrannan kaupunginteatterin syksyn mielenkiintoiset vierailuesitykset aloittaa Kajaanin kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin yhteistuotanto Tänään koulun jälkeen. Kiertävä esitys nähdään pienellä näyttämöllä keskiviikkona 27.9.2017 klo 12 ja klo 19.

Tänään koulun jälkeen kertoo koulukiusaamisesta ja pohjautuu näytelmän käsikirjoittajan ja näyttelijän Janne Kinnusen omakohtaisiin kouluvuosien kokemuksiin. Ohjaaja Eino Saaren mukaan esitys osoittaa, millaisia seurauksia kiusaamisella voi olla vielä 30 vuotta tapahtuneen jälkeen.

– Esitys on tiheä, henkilökohtainen, hauska ja koskettava puheenvuoro koulukiusaamisesta, rohkeudesta ja sovinnosta. Se on suunnattu paitsi kiusaajille ja kiusatuille, mutta myös niille nuorille, joilla olisi suurin valta puuttua kiusaamiseen – hiljaisille hyväksyjille.

Näytelmä soveltuu yli 11-vuotiaille, mutta mainiosti myös aikuisille. Jokaiseen esityskertaan sisältyy yleisökeskustelu. Saari kertoo, että näytelmän saama palaute on ollut hyvin rohkaisevaa ja kannustavaa.

– Moni nuori on päätynyt esityksen jälkeen pyytämään anteeksi kiusaamiltaan ihmisiltä. Myös opettajat ympäri Suomen ovat kiitelleet esitystä.

Marraskuussa 2014 ensi-iltansa saanut Tänään koulun jälkeen on kiertänyt ympäri Suomea ala- ja yläkouluissa, lukioissa ja myös esimerkiksi ammattioppilaitoksissa ja opettajankoulutuslaitoksissa. Näytelmän on kolmen vuoden aikana nähnyt jo yli 27 000 katsojaa yli 270 esityksessä. Se kuului Tampereen Teatterikesän pääohjelmistoon syksyllä 2015 ja vieraili Rooman yliopistossa joulukuussa 2016.

Kaupunginteatterissa nähdään syksyllä 2017 vierailuesityksinä myös Siiran sirkusmatka (pe 3.11.), Ei Huono – Porista Pariisiin ( ma 20.11.), Kraanat auki (ma 4.12.) ja Saikkua, kiitos ( ma 11.12.).