STOP THE PRESS!

Porin seudulla vietetään lokakuussa Suurta lukuseikkailua

Lasten ja nuorten kirjallisuutta ja lukuharrastusta juhlistava Suomi 100 -teemavuosi Suuri lukuseikkailu rantautuu lokakuussa Poriin. Suuren lukuseikkailun tapahtumakiertue nostaa esiin lastenkirjallisuutta sekä kuvitus- ja sanataidetta kiinnostavalla tavalla ja tuo keskusteluun juuri nyt erityisen ajankohtaisen lukemisen tärkeyden.

 – Odotamme erityisesti Suuren lukuseikkailun matkassa kulkevia näyttelyitä: Tarinoiden puisto – 18 nykykuvittajaa sekä Pikku Kakkosen juhlanäyttelyä, kertoo Porin lastenkulttuurikeskuksen tuotanto- ja viestintävastaava Kirsi Jaakkola.

Pikku Kakkosen juhlanäyttely ja satutunnit ilahduttavat euralaisia perheitä Euran kirjastolla.

– On jännittävää päästä kuuntelemaan Pirkka-Pekka Peteliuksen satutuntia perjantaina 20.10, Jaakkola vinkkaa.

Pikku Kakkosen näyttelyssä voi puolestaan palauttaa mieleen muistoja menneiltä vuosikymmeniltä.

Porin Suuri lukuseikkailu huipentuu Sadun päivän tapahtumaan 18.10. Porin pääkirjastolla. Koko perheelle suunnattu tapahtumapäivä tarjoaa muun muassa kirjailijavierailuja, live-kuvitusta, kirjavinkkauksia, näyttelyitä ja musiikkiseikkailun. Koko päivän paikalla ovat kirjojen vaihtopiste, Lue lapselle –infopöytä, kuvakirjanäyttely ja Tarinoiden puisto -kuvitusnäyttely.

– Porilaiset saavat kerralla hienon katsauksen nykykuvitukseen ja päivän ohjelma tarjoaa monipuolisesti kuuntelemista, näkemistä ja tekemistä, Jaakkola kuvailee.

 

Suuren lukuseikkailun tapahtumapäivän ohjelma 18.10.

Porin pääkirjasto, Gallen-Kallelankatu 12, 28100 Pori

10.00 Sadutusta päiväkoti-ikäisille (suljettu tapahtuma)

11.00 Kirjailijavieras Aira Savisaari

11.00 Kirjailijavieras Tuutikki Tolonen

11.00 Kuvittajavieras Jani Ikonen

11.00 Lue lapselle -infohetki

12.00–15.00 Sanataidetyöpaja / Skriivarit ry

13.00 Sadutusta alakoululaisille (suljettu tapahtuma)

13.00 Vinkkausta erityiskouluille (suljettu tapahtuma)

17.00 Lue lapselle -infohetki

17.00 Musiikkiseikkailu / Maestro Markus ja Fiktio Fakta, Aikuistenosasto

18.00 Mitä pojat lukee -kirjavinkkaus

18.00 Lue lapselle -infohetki

18.30 Mitä pojat lukee -kirjavinkkaus

18.30 Lue lapselle -infohetki

 

Pikku Kakkosen juhlanäyttely Euran kirjastolla 5.10.-25.10.

Pikku Kakkosen juhlanäyttelyn avajaiset 5.10. alkavat satutunnilla klo 14.00. Satutunnin aikana luetaan ja keksitään satuja, sekä lorutellaan, runoillaan ja lauletaan televisiosta tutun Susanna Volannon kanssa.

Yleisö pääsee tutustumaan näyttelyyn klo 14.30, jolloin mukana on Pikku Kakkosen Iina Suominen.

Pirkka-Pekka Petelius lukee satuja 20.10. klo 10.30.

 

Suuri lukuseikkailu on Lastenkirjainstituutin ja Lukukeskuksen yhdessä koordinoima teemavuosi ja tapahtumakiertue. Kiertue kulkee lastenkulttuurikeskuksissa ympäri Suomen Suomi 100 –juhlavuoden ajan. Kiertueen mukana kulkevat kuvitusnäyttelyt Suomi 100 Kuvitustaiteen klassikot ja Tarinoiden Puisto – 18 nykykuvittajaa nähdään syksyn aikana Turussa Taide- ja toimintatalo Vimmassa ja Runosmäen kirjastolla, Helsingissä Rikhardinkadun kirjastolla, Oripään kirjastolla, Porin kaupunginkirjastolla, Kemin kaupunginkirjastolla sekä Kuopion korttelimuseolla.

Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkosto tukee lasten ja nuorten kulttuurisia oikeuksia, tuottaa ja välittää kulttuuripääomaa ja parantaa monipuolisten ja laadukkaiden kulttuuripalveluiden saavutettavuutta.