STOP THE PRESS!

Halosenniemen juhlavuoden luento: Suomalaisen identiteetin rakentajat

Halosenniemen seuraavan juhlavuoden luennon aiheena torstaina 28.9. klo 17 on ”Suomalaisen identiteetin rakentajat”. Taiteilijoilla oli 1900-luvun alussa tärkeä osuus luotaessa kansakunnalle omaa identiteettiä. FT Anna-Maria von Bonsdorff kertoo luennossaan lähemmin kultakauden taiteilijoiden Pekka Halosen, Jean Sibeliuksen sekä nuoremman sukupolven Alvar Cawénin merkityksestä suomalaisen identiteetin rakentajina. Uusi sukupolvi tuo taiteeseen uudet aiheet Suomen itsenäistymisen aikoihin.

Anna-Maria von Bonsdorff työskentelee intendenttinä Kansallisgalleriassa, Ateneumin taidemuseossa vastuualueenaan näyttelyt ja tutkimus. Von Bonsdorff toimii myös vierailevana professorina Coventryn yliopistossa. Hän on erikoistunut Suomen ja Euroopan 1800–1900-lukujen vaihteen taiteeseen. Von Bonsdorff tunnetaan Pekka Halosen taiteen tuntijana ja suunnitteli mm. Ateneumin Pekka Halosen suurnäyttelyn vuonna 2008, mutta hän on kirjoittanut myös Akseli Gallen-Kallelan, Magnus Enckellin, Eero Järnefeltin, Helene Schjerfbeckin ja Ellen Thesleffin taiteesta.

Halosenniemen juhlavuoden luennoille on museon pääsymaksu. Luentosarjaa tukee Pekka Halosen seura. Seuraava luento on 26.10., jolloin FT Riitta Ojanperän aiheena on Itsenäistyneen Suomen taidetta 1950-luvulle.

Suomalaisen identiteetin rakentajat – Pekka Halonen, Jean Sibelius ja Alvar Cawen

to 28.9. klo 17

FT Anna-Maria von Bonsdorff

Halosenniemen juhlavuoden luentosarja

Pääsymaksut aikuiset 8 € / eläkeläiset, opiskelijat 6 € /lapset (7–17 v.) 2 € sekä Museokortilla.