STOP THE PRESS!

Elina Hirvosen dokumenttielokuva Kiehumispiste palkittiin Buenos Airesissa

Elina Hirvosen dokumenttielokuva Kiehumispiste on voittanut SIGNIS -järjestön (World Catholic Association for Communication) jakaman palkinnon kansainvälisillä CineMigrante elokuvafestivaaleilla Argentiinassa, jossa elokuva kilpaili kansainvälisten pitkien elokuvien sarjassa.

Hirvosen käsikirjoittama ja ohjaama Kiehumispiste tarkastelee maahanmuuton aiheuttamia jännitteitä Suomessa kiihkottomasti, hyvin erilaisten ihmisten kautta. Elokuva tutkii pelon ja vihan seurauksia ja syitä yhteiskunnassamme stereotypioita karttaen. Sen ovat tuottaneet Sami Jahnukainen ja Timo Vierimaan Mouka Filmi Oy:lle.

Kiehumispiste sai ensi-iltansa Helsingin DocPoint -festivaalin avajaiselokuvana tammikuussa, jonka jälkeen se on esitetty kymmenissä elokuvatapahtumissa neljällä mantereella. Suomessa elokuvan näki ilmaisnäytöksissä yli 18 000 ihmistä helmi-toukokuussa järjestetyn Kiehumispiste-vaikuttavuuskampanjan aikana. Tampereen elokuvajuhlilla Elina Hirvonen voitti Kirkon Mediasäätiön palkinnon parhaasta ohjauksesta.

Kahdeksatta kertaa 12. – 20. syyskuuta järjestetty CineMigrante festivaali keskittyy ihmisten muuttoliikettä ja siihen liittyviä ihmisoikeuskysymyksiä käsitteleviin elokuviin, valokuviin, keskustelutilaisuuksiin ja performansseihin. Festivaalin tarkoituksena on herättää keskustelua vaikeasta aiheesta ja tarjota näkökulmia, joita valtamediassa harvemmin nähdään.