STOP THE PRESS!

Uutuuskirja haastaa äijät syömään terveellisemmin

Janne Pekkala - Äijäruokaa – Syömällä hyvä oloÄijät eivät syö terveellisesti ja monipuolisesti! Vai syövätkö? Kun tunnettu tv-kokki ja ruokakirjailija Janne Pekkala huomasi, että puntarin numerokiekko alkoi kiertää toista kierrosta ja olo oli nuutunut aamuisin, syntyi päätös muuttaa elämäntapoja. Tästä seikkailusta ja muutoksesta syntyi kirja Äijäruokaa – Syömällä hyvä olo (Fitra, 2017).

Kirja on suunnattu jokaiselle miehelle, joka haluaa syödä hyvin, mutta kiinnittää myös huomiota ruoan terveellisyyteen. Janne muutti syömätapojaan ja aloitti kuntoilun. Hän otti yhteyttä personal traineriin. Pekkala piti omasta kuntoremontistaan päiväkirjaa. Samalla hän innostui kokkaamaan itselleen ja perheelleen hyvää, mutta hieman kevyempää ruokaa.

”Kirjoitin tämän kirjan, koska halusin todistaa jotain ihan ensimmäiseksi itselleni. Kun pääsin vauhtiin, halusin myös jakaa nämä asiat ja tapahtumat muidenkin kanssa. Tässä kirjassa on ruokaohjeita, joita olen tehnyt puolen vuoden matkani varrella. Ohjeet ovat siis testattuja ja todettu kelpoisiksi tähän kirjaan. Jos haet gourmet-piperrystä, niin tämä ei ole oikea kirja”, Pekkala toteaa.

Äijäruokaa – Syömällä hyvä olo auttaa jokaista suomalaista miestä syömään hieman terveellisemmin mausta tinkimättä. Kirjassa on 50 reseptiä sekä Janne Pekkalan oma kuntoremontti hauskana päiväkirjakuvauksena. Lisäksi hyvinvoinnin ja terveyden asiantuntijat Toni Väyrynen ja Janne Leino kertovat yksinkertaiset kunnonkohotusvinkit jokaiselle äijälle.

Kirjan ruokareseptit ovat kuten tekijänsä – hauskoja, elämänmakuisia ja nyt hieman enemmän hyvinvointia tukevia. Kirjasta löytyvät mm. seuraavat hauskat ja äijälle sopivat reseptit kuten ”Ihan omat sämpylät”, ”Lindströmin jälkeläisten pihvit”, ”Sipulikeitto ala very good”, ”Aivan paras katkarapumarinadi” ja ”Lakkarahka”.

”Kuntoprojektistani voin todeta, että kannatti aloittaa. Ilman treenausta olisin ihan poikki tästä työmäärästä, mutta hyvän lihaskunnon ansiosta olen jaksanut tehdä hommat. Ruokaremonttini on yhä menossa parempaan suuntaan, vaikka lipsahduksia on tullut ja mennyt. Vaikka olenkin toki vielä pullukka poika, niin suunta on oikea ja matka tulee jatkumaan”, Pekkala kertoo.

Janne Pekkala on koko kansan tuntema herkullisen äijäruoan hallitseva kokki ja ruokakirjailija. Hänellä on pitkä kokemus kokkaamisesta televisiossa ja radiossa. Pekkala on tehnyt televisioon yli 300 ruokaohjelmaa ja radioon reilusti yli 500 ohjelmaa. Keittokirjoja hän on kirjoittanut lukuisia vuosien varrella ja kirjoja käännetty myös viroksi, saksaksi ja unkariksi.

 

Äijäruokaa – Syömällä hyvä olo
Fitra Oy
ISBN 978-952-7196-26-7
sidottu, 176 sivua