STOP THE PRESS!

Viittomakielinen elokuva esittäytyy Tampereella 30.9.

Viidettä kertaa järjestettävä Viittomakielinen filmifestivaali kokoaa viittomakielisiä tuotantoja eri puolilta maailmaa elokuvaystävien iloksi Tampereelle. Jo ennakkoon loppuunmyyty festivaali on viittomakielisen ilmaisun ja kulttuurin juhlaa avaten samalla kuuleville ovia kuurojen maailmaan.

Festivaalin ohjelmistossa on 13 elokuvaa, joista kolme on kotimaisia. Elokuvia on mm. Yhdysvalloista, Ranskasta ja Espanjasta. Lähes kaikki ovat lyhytelokuvia, festivaalin pitkä elokuva venäläinen ”Suitsid” esitetään viimeisenä.

– Huomaa, että nykyään tuotetaan yhä parempilaatuisia viittomakielisiä elokuvia kuin aikaisemmin ja käsikirjoituksiin on todella panostettu. Ammattilaisten lisäksi elokuvaharrastelijat käyttävät hyödyksi teräväpiirtoisia kameroita sekä luovat omia hienoja erikoisefektejä. Tällä kertaa on huomioitu myös enemmän tarinankerrontaa elokuvien valinnoissa. Voimme luvata, että yleisö tulee tykkäämään tarjonnasta kokonaisuudessaan, kertoo liiton kulttuurituottaja Teemu Lipasti-Sjöroos.

Festivaali järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Tampereella. Liiton kulttuurituotanto oli iloisesti yllättynyt, kun liput uudessa järjestämispaikassa loppuunmyyntiin jo hyvissä ajoin ennen festivaalia.

Paikka: Hällä-näyttämö (Hämeenkatu 25, Tampere)
Aika:
lauantai 30.9. klo 10-19.

Lisätietoja ja ohjelma: www.kuurojenliitto.fi/viittomakielinen-filmifestivaali-2017

Kaikki elokuvat ovat suomeksi tekstitettyjä.