STOP THE PRESS!

Lappeenrannan kaupunginteatterin kevätkausi tarjoaa vahvoja klassikoita ja uusia avauksia

Lappeenrannan kaupunginteatterin kevätkausi 2018 pitää sisällään vahvoja klassikoita ja uusia avauksia yhteistuotantojen merkeissä.

Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä pääsee keväällä nauttimaan Anton Tšehovin klassikkonäytelmästä Lokki, jonka ensi-ilta on 3.2.2018. Lokki on yksi venäläisen näytelmäkirjallisuuden helmistä, jonka teemat ovat hämmentävän ajankohtaisia vielä tänäkin päivänä: uuden ja vanhan ajattelun kohtaaminen, toiveet paremmasta tulevaisuudesta ja esimerkiksi rakastuminen ilman vastarakkautta. Näytelmä on ajaton kuvaus ihmisyyden moninaisuudesta. Lokin vierailevaksi ohjaajaksi saapuu Mihail Tšehov -näyttelijäntyön tekniikan huippuosaaja Marjo-Riikka Mäkelä. Mihail oli näytelmäkirjailija Anton Tšehovin veljenpoika. Lappeenrannasta kotoisin oleva Mäkelä toimii Hollywoodissa ohjaajana, näyttelijäntyön valmentajana ja opettajana. Lokin skenografiasta vastaa Samuli Halla.

Suurella näyttämöllä nähdään myös rikosnäytelmien klassikko, Agatha Christien Hiirenloukku. Se on koko maailmassa pisimpään yhtäjaksoisesti esitetty näytelmä, jota on esitetty Lontoossa jo vuodesta 1952 lähtien. Murhamysteerin tapahtumat sijoittuvat Englannin maaseudulle juuri avattuun täysihoitolaan, johon saapuu toinen toistaan persoonallisempia vieraita. Iiris Rannion ohjaaman ja vierailija Tiina Hauta-ahon lavastaman ja puvustaman Hiirenloukun ensi-ilta on 21.4.2018.

Klassikkojen ohella kevätkausi tarjoaa myös uusia avauksia. Keväällä 2017 perustettu Lappeenrannan Tanssiteatteri tuottaa kevätohjelmistoon Aino Kallaksen Sudenmorsian-tanssiteatteriesityksen, jossa Kallaksen persoonallinen kieli jalostuu liikkeeksi ja balladinomainen kertomus lihaksi. Sudenmorsian on runollinen tarina rakkaudesta, kaipuusta ja luopumisesta. Esityksen ensi-ilta on 19.1.2018 pienellä näyttämöllä.

Lappeenrantalaisten rakastama Teatteri KESY tuo loppukeväästä pienelle näyttämölle paikallissatiiria Piirakan paluu 6 -näytelmällään. Musiikilla maustettu huumori-iloittelu perkaa lappeenrantalaista sielunmaisemaa. Millainen oli liki 100-vuotiaaksi eläneen Lahjan Lappeenranta? Mikä on Veera-patsaan kohtalo ja kuinka Sorjosen tutkimukset edistyvät? Lavalla nähdään vanhoja ja uusia tuttavuuksia. 27.4.2018 ensi-iltansa saavan näytelmän ohjaa Aapo Stavén.

Teatterinjohtaja Timo Sokura uskoo, että katsojat löytävät monipuolisesta ohjelmistosta omat herkkupalansa.

– Yhteistuotannot osoittavat, että haluamme edelleen avata ovia ulospäin ja luoda yhteistyötä ympärillä olevien toimijoiden kanssa. Yhteistuotantojen ja klassikoiden ohella kevään ohjelmistoon kuuluu 11 erityyppistä vierailuesitystä, jotka julkistetaan myöhemmin. Keväällä nähdään myös syyskauden ohjelmistosta jatkavat näytelmät Villit vuodet ja Puhtaana käteen.