STOP THE PRESS!

Jimi Pääkallo – Elämä Suomessa

Jimi Pääkallo - Elämä Suomessa Tuotanto: Jimi Pääkallo / Ainoa
1. Rakkauden nimeen 2. Suomenmaantie 3. Kirkonkylän tyttö 4. Aamuyön hetki 5. Puron varteen 6. Elonkorjuun kuu 7. Yksi elämä 8. Menossa Damiin 9. Elämä Suomessa
Arvio: 2,5/5

Vähän yllättävää tämä. Konstantinos Jorma Hiekkanen tulee takaisin ja vieläpä suomenkielisellä puoli-iskelmällä. Kun kuulin näitä biisejä ensi kertaa radiossa, oletin niiden olevan Kärtsy Hatakan tuotantoa, sillä miesten lauluääni on erehdyttävän samantyylinen.

Hämmennyshän tästä iskee. Mitä herra Pääkallo haluaa sanoa? Levyn olemassaolon motiivi jää vähän epäselväksi. Pääkallo on ’poissaolonsa’ aikana ollut taustavoimissa ja dusannut paljon kappaleita muille artisteille. Niitä parhaita hän ei ole malttanut itselleen jemmata vaan levy tuntuu kasatun vähän ylijäämämateriaalista. Onko tässä kyseessä kieli poskessa tehty parodia vai mitä – välillä mennään räppipastissinkin puolelle. Kappaleet ovat korkeintaan keskinkertaisia niin melodialtaan, lyriikoiltaan (joissa varastetaan kursailematta muiden biisiniekkojen kappaleista) kuin tuotannoltaankin. Pääkallo ei jotenkin tulkitsijanakaan ole oikein omalla alueellaan. Osa kappaleista on peräti heikkoja eikä koko levy oikein jätä minkäänlaista jälkeä. Paitsi sen hämmennyksen.

Joo-o. Kyllähän tällekin paikkansa on mutta löytävätkö vanhat fanit tätä uutta Jimiä? Eivät. Entäs syntyykö uusia faneja? Ei, levy on ihan liian linjaton miellyttääkseen ketään. Ja miksi levy on näin lyhyt, 9 biisiä on aika vähän siihen nähden, että tosiaan niitä kappaleita, jopa ihan hitikkäitäkin, on toisille syntynyt liukuhihnalta. Vai sorruinko tässä juuri ”ruoka oli pahaa ja sitä oli liian vähän”- paradoksiin…

Ei tätä tietenkään ihan kokonaan voi lytätä mutta harmillistahan se on, että vanha hittinikkari on nyt vähän heittänyt tällaisen tasapaksuuden markkinoille. Jokseenkin tuntuu, että Pääkallolla saattaisi olla enemmänkin annettavaa. Nyt tässä ei olla oikein mitään kun yritetään olla vähän kaikenlaista. Tuloksena on profiiliton sekasoppa, jonka kohderyhmää on hankala lähteä arvailemaan. Käsittääkseni Pääkallo on levyn itse tuottanut, olisiko ulkopuolinen päällepäsmäri vähän auttanut saamaan levylle ryhtiä ja ennenkaikkea parempia kappalevalintoja? No, ei siinä. Hyvä yritys ja eiköhän Jimistä kuulla vielä tavalla tai toisella.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by Ainoa Productions, 2017