STOP THE PRESS!

WAMbience Festival täyttää museotilan uusin elementein 7.–8.10.

WAMbienceWAMbience Festivalissa musiikki, äänet, kuvat ja valot ottavat WAMin museotilan haltuun ennennäkemättömällä ja -kokemattomalla tavalla! Kaksipäiväinen elektronisen musiikin festivaali tarjoaa kokemista ja tekemistä moneen makuun, niin aikuisille kuin lapsillekin.

Wäinö Aaltosen museossa järjestetään jo kolmatta kertaa elektronisen musiikin tapahtuma WAMbience, tällä kertaa suurempana kuin koskaan. WAMbience Festivalissa musiikki, äänet, kuvat ja valot ottavat WAMin museotilan haltuun ennennäkemättömällä ja -kokemattomalla tavalla! Samalla ne kunnioittavat 50 vuotta täyttänyttä museota ja sen arkkitehtuuria. Keski-ikäinen museo on elämänsä vedossa ja juhlavuoden kunniaksi avaa myös ovet uusille elementeille, tapahtumille ja yleisöille.

WAMbience on poikkitaiteinen viikonloppu, jonka pääfokus on elektronisessa musiikissa ja siihen liittyvissä visuaaleissa, mutta mukana on myös videotaidetta, sirkusta ja performanssia. Kaksipäiväinen festivaali tarjoaa kokemista ja tekemistä moneen makuun – niin aikuisille kuin lapsillekin. Lauantain ja sunnuntain maksuttomat päivätapahtumat ovat kaikille avoimia, lauantain maksulliselle iltaklubille ikäraja on 18 vuotta.

Mukana elektronisen musiikin huippuja

Lauantain päivätapahtuman ja samalla koko festivaalin avaa Jori Hulkkonen. Hänen jälkeensä lavalle astuu suomalaisen konemusiikin pioneeri Esa Kotilainen. Lisäksi luvassa on esimerkiksi upeaa video- ja äänitaidetta, jotka täyttävät koko veistossalin, syntetisaattorinäyttely ja Jimi Tenorin Sähkö the Movie -dokumentti.

WAMbience Festival huipentuu lauantain iltaklubissa, jossa kansainväliset elektronisen musiikin tähtiartistit Drvg Cvltvre (NL) ja Dexter (NL) esiintyvät kotimaisten huippunimien Mesakin ja DJ Burdockin kanssa. Visuaaleista vastaavat VJ Turu Sanoma ja VJ Fossa. Monitaiteinen ilta avataan kokeellisen sirkuksen esityksellä.

Sunnuntain päivätapahtumassa voi siirtyä ambient-joogasta suoraan DJn rytmittämälle brunssille Cafe Wäinöön. Performanssit ja videotaideprojisoinnit vuorottelevat kokeellisen sirkuksen kanssa. Tarjolla on myös perheohjelmaa lasten Teknomuskarin ja Teknobileiden muodossa.

WAMbience on monen paikallisen tahon yhteisponnistus. Tapahtuma on toteutettu tiiviissä yhteistyössä monien kulttuuritoimijoiden kanssa, joista tärkeimpänä elektronisen musiikin yhdistys The X-Rust Organization. Lisäksi mukana ovat muun muassa New Performance Turku Festival, Turun Syntetisaattoriseura, Turun Taideakatemia ja Cafe Wäinö.

Festivaaliohjelma