STOP THE PRESS!

Seela Sella, Ritva Oksanen ja Kirsi-Kaisa Sinisalo syksyn huippuvierailuissa Tampereen Työväen Teatterilla

Tamperelaisia hemmotellaan tänä syksynä kolmella huippuvierailuilla Tampereen Työväen Teatterissa. Kirsi-Kaisa Sinisalon suosittu monologi Pentinkulman naiset tuo Väinö Linnan Pohjantähti-trilogian naiset Kellariteatteriin 11.10.-11.11. Esityksiä on viisi.

”Tämä on ehdottomasti rakkain, vaikein ja vaativin työ urani aikana. Pentinkulmalaiset ovat myös antaneet minulle voimaa ja eväitä selvitä oman elämäni vastoinkäymisistä. Ja on hienoa päästä Kellariteatteriin vierailulle. TTT on ollut minulle aina se kaikkein rakkain teatteri, josta innoitukseni teatteriin on lähtöisin. Kun aikoinaan vuonna 2000 osapuilleen, aloimme suunnitella esitystä, kuvittelimme, että olisi hienoa, jos saisimme sille vaikkapa seitsemän esitystä. Nyt olen saanut reissata ja elää näiden naisten kanssa jo 15 vuotta aina ensi-illasta vuonna 2002 lähtien”, kertoo Pentinkulman naisten kaikki nais- ja miesroolit näyttelevä Kirsi-Kaisa Sinisalo. Pentinkulman naiset lähtivät nyt kiertueelle Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Näytelmän ohjauksesta vastaa Maarit Pyökäri.

Eino Salmelaisen näyttämöllä puolestaan vierailee ensimmäisen kerran Ritva Oksasen konsertti Älä jätä sinua yksin, joka saa yhteensä kolme esityskertaa 12.10. ja 4.11. ja 18.11. Konsertin teemoja ovat ystävyys, toisen huomioonottaminen, lämpö ja rakkaus. Dramaturgiasta vastaavat Ritva Oksanen ja Matti Kuikkaniemi, näyttämöohjauksesta Osku Heiskanen. Oksasta säestää Pedro Hietanen.

Niin ikään Eino Salmelaisen näyttämöllä nähdään Seela Sellan juhlamonologi Pieni eläin, joka valmistui taiteilijan 80-vuotisten kunniaksi. Pieni eläin vieraili jo edellisellä syyskaudella sekä keväälläkin, loppuunmyydyille saleille, minkä johdosta näytäntöjä järjestetään lisää. Tämän syksyn esityspäivät ovat 7.10. ja 18.10. ja 25.10.