STOP THE PRESS!

Vaasan ja Kielin 50-vuotista ystävyyttä juhlitaan teatterin voimalla

Integratives Theater Kiel.

Kuva: Eike Heinen

Tänä vuonna tulee täyteen 50 vuotta Vaasan ja Kielin ystävyyskaupunkisopimuksen solmimisesta. Ystävyyssuhdetta juhlitaan Vaasassa perjantaina 13.10. teatterivierailulla. Vieraaksi Vaasaan saapuu teatteriryhmä Integratives Theater Kiel.

Integratives Theater Kiel on vuosittain uusiutuva ryhmä niin vammaisia kuin ei-vammaisiakin teatteritaiteenharrastajia, joille mikään ei ole este. Ainut asia mitä osallistujilta edellytetään, on suuren suurta uteliaisuutta. Näytelmän kehitysprosessin tärkeänä osana on jokaisen näyttelijän ainutlaatuisen persoonallisuuden säilyttäminen. Tärkeässä asemassa ovat myös avustajat, jotka toimivat ryhmän fyysisenä tukena ja turvana. Joka teatterikaudella valmistetaan ammattiohjaajan ohjauksessa uusi näytelmä. Ryhmän johtajana ja ohjaajana toimii Raija Ehlers.

Teatterikollaasi ”Niin, se päivä, se 30. helmikuuta” on tuotettu teatterikaudella 2015 -2016 ja sen ensi-ilta oli 18.6.2016. Esityksen näyttelijät tutkivat improvisaatioharjoituksissa yksilöllisten aiheiden – kuten ikä, yhteiskunnallinen asema, poliittinen kanta sekä etninen tausta – normeja ja ristiriitaisuuksia. Mitä ihminen kaipaa? Mikä on normaalia? Pelko? Halu rakkauteen? Syvä viha toista kohtaan? Murtumaton epäluulo tutuimpana olotilana? Kuinka vanhaksi ihminen saa elää? Ja mitä tapahtuu, jos valmiisiin vastauksiin tulee uusia kysymyksiä? Mikä olisi enemmän kuin normaalia?

Esitys nähdään kirjaston Draama-salissa perjantaina 13.10. klo 19 ja se on saksankielinen. Esitykseen on ilmainen sisäänpääsy.