STOP THE PRESS!

Kolme päivää Ismo Alangon musiikkia Tampere-talossa

Ismo Alanko, kuva: Harri Hinkka

kuva: Harri Hinkka

Tampere-talo ja Tampere Filharmonia järjestävät 4.-6.5.2018 Talossa Ismo Alanko -festivaalin. Tapahtumassa on luvassa Ismo Alangon konsertit sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonian solistina, yksin sekä yhtyeen kanssa. Lisäksi Tampere-talo tarjoaa läpi viikonlopun ilmaisohjelmaa, jossa kävijöillä on mahdollisuus tutustua Alangon huikeaan uraan ja syventyä hänen taiteensa erilaisiin puoliin. Liput tulevat myyntiin keskiviikkona 4.10. klo 9 Tampere-talon lipunmyynnissä ja Lippu.fi-sivustolla.

Talossa Ismo Alanko – Kolme päivää rokin kreivin musiikkia
Pe 4.5.2018 Ismo Alanko & Tampere Filharmonia: Kullankaivajat
La 5.5.2018. Ismo Alanko Yksin
Su 6.5.2018. Ismo Alanko: Parhaat Palat

”Olin erittäin otettu, kun mua pyydettiin tätä viikonloppua toteuttamaan. Hienoa päästä tekemään tämä juuri Tampereella ja Tampere-talossa. Mulla on ollut siellä aina erinomainen meininki keikoilla. Toukokuussa on luvassa hyvät bileet ja olen erittäin innoissani – vaikka onhan siinä kova homma!”, nauraa Ismo Alanko.

Talossa Ismo Alanko alkaa perjantaina 4.5. Tampere Filharmonian ja Alangon ainutkertaisella yhteiskonsertilla Kullankaivajat. Illan aikana kuullaan muun muassa Jaakko Kuusiston, Timo Hietalan ja Marzi Nymanin tekemiä sinfoniaorkesterisovituksia Ismo Alangon tuotannosta. ”Sinfoniaorkesterin soitinmaailman yhdistäminen Alangon musiikkiin on erittäin kiinnostava näköala”, kertoo konsertin kapellimestarinakin toimiva Jaakko Kuusisto. Lisäksi luvassa on aivan uutta musiikkia, jota Alanko on säveltänyt varta vasten sinfoniaorkesterin kanssa esitettäväksi. Tampere Filharmonian intendentti Helena Hiilivirta odottaa yhteisesiintymistä innolla: ”Ismo on ainutlaatuinen suomalaisuuden tulkki ja harvinaisen monipuolinen nykyajan taiteilija, mistä syystä on hauska nähdä juuri hänet lavalla sinfoniaorkesterin kanssa. Uskomme, että perusyleisömme löytää konsertissa uusia puolia orkesterin ilmaisusta – siksi tällaisia cross-over-projekteja tehdään.”

Lauantaina 5.5. Ismo Alanko esiintyy Tampere-talon Pienessä salissa yksin. Yksin-keikat ovat Alangolle tällä hetkellä läheisimpiä, sillä hän on kuluvana vuonna kiertänyt kymmeniä paikkakuntia soolona ympäri Suomen. ”Sooloesiintymiset ovat henkisesti ja fyysisesti kovaa työtä. Toisaalta siinä täytyy vain heittäytyä musiikin virtaan ja olla täydellisesti läsnä. Silloin se imaisee kunnolla mukaansa ja järki lähtee! Nämä keikat ovat täynnä yllätyksiä”, kuvailee Alanko.

Festivaalin päätöspäivänä 6.5. Ismo Alanko tarjoilee yhtyeineen koko artistiuransa kattavan hittiputken. Parhaat Palat -konsertissa on luvassa Alangon ensimmäinen yhtye-esiintyminen lähes kahteen vuoteen. ”Bändi on aivan loistava ja pystyy esittämään mun materiaalia kaikilta aikakausilta hyvin moneen taipuen”, kertoo Alanko. Alangon yhtyeessä soittavat Jussi Jaakonaho, Mikko Mäkelä, Niko Votkin, Juho Viljanen ja Joakim Berghäll.

Festivaaleilla ennennäkemätöntä Ismo Alangon taidetta ja runsaasti oheisohjelmaa

Konserttien ohella Tampere-talossa on läpi viikonlopun tarjolla runsaasti ilmaisohjelmaa Ismo Alangon taiteen ystäville. Luvassa on muun muassa Alangon tuotannosta koostuva näyttely, jonka kuraattorina toimii muusikon pitkäaikainen graafikko ja yhteistyökumppani Kari Lahtinen. Lisäksi palkittu musiikkitoimittaja ja dokumentaristi Pekka Laine järjestää talossa Suuren Ismo-visan. Lisätietoja viikonlopun oheisohjelmasta on luvassa kevään 2018 aikana.

”Tampere-talo toimijoineen on ainutlaatuinen kulttuuritalo Suomessa. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella ainoa täysimittainen sinfoniaorkesteri ja talon oma tuotantotiimi tällaisten tapahtumien toteuttamiseen ovat harvinaista herkkua. On siis luonnollista, että juuri me satsaamme resurssejamme tällaisen kokonaisuuden toteuttamiseen. On upeaa päästä tekemään ensimmäinen Talossa-kokonaisuus juuri Ismo Alangon kanssa. Koko tiimimme on täynnä Ismon faneja, joten tulemme itse eturiviin joraamaan”, kertoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Talossa-konserttisarjalle suunnitellaan jo jatkoa ja toimijat pitävät mahdollisena, että Tampere-talossa tullaan näkemään vastaavia auteur-tekijöiden teematapahtumia myös tulevaisuudessa.

TAPAHTUMATIEDOT JA LIPUT: www.tampere-talo.fi/talossa

LIPPUTIEDOT:

Festivaalilippu, sisältää kaikki kolme konserttia
85 € (Alennus normaalihintaisesta aikuisten lipusta. Festivaalilippuja myynnissä vain rajoitettu erä.)

Ismo Alanko & Tampere Filharmonia: Kullankaivajat
Pe 4.5. Iso sali klo 19
Ismo Alanko & Tampere Filharmonia: Kullankaivajat

Jaakko Kuusisto, kapellimestari
Ismo Alanko, solisti
Ismo Alangon kappaleita sov. mm. Jaakko Kuusisto, Timo Hietala ja Marzi Nyman
Liput 25/19/12/6 €. Lippu.fi-palvelusta ostettaessa peritään palvelumaksu 2,5 €

Ismo Alanko Yksin
La 5.5. Pieni sali klo 19.30
Liput 29/25 €

Ismo Alanko: Parhaat Palat
Su 6.5. Iso sali klo 18
Liput 39/35 €