STOP THE PRESS!

Pyynikin käsityöläispanimo ja Hans Välimäki avaavat panimoravintolan Tampereen Matkailutaloon

Pyynikin panimoravintolaRestamaxin kanssa loppuvuodesta avattava Pyynikin Panimoravintola on moderni yhdistelmä brewhouse-maailmaa ja bistroa. Tarjolle tulevat kaikki Pyynikin käsityöläispanimon tuotteet, joiden uniikkeja makuja täydentää Välimäen suunnittelema ruokalista.

Tampereelta ponnistava Pyynikin käsityöläispanimo on viime vuosina tuonut käsityöläishuurteiset kaikkien huulille raivaten tietä suomalaisille pienpanimoille. Palkintoja on sadellut niin Suomessa kuin kansainvälisissäkin kilpailuissa ja nyt on aika avata omaa nimeä kantava Pyynikin Panimoravintola.

– Intohimo olueen on ohjannut kaikkea tekemistämme alusta saakka. On unelmien täyttymys päästä avaamaan tällaisen taustajoukon kanssa oma ravintola, jossa olut valmistetaan paikan päällä. Panimoravintolasta tulee Pyynikin oluen ystävien oma paikka, jonne tulevat kaikki uutuusoluemme aina ensimmäisenä saataville. Tämä yhteistyökuvio on äärimmäisen merkittävä tulevaisuuden tekijä panimomme kasvustrategiassa ja uskomme tämän vahvistavan entisestään asemaamme kuluttajien keskuudessa, Pyynikin käsityöläispanimon olutmestari Tuomas Pere kommentoi.

Valikoima humalluttaa määrällään ja laadullaan, nimittäin listalle tulevat kaikki Pyynikin tuotteet oluista siidereihin ja perisuomalaiseen sahtiin. Maltaisen lisänsä antaa myös kuukausittain vaihtuva panimoravintolan oma olut.

– Hanaoluita tulee saataville lähes 20 erilaista ja pulloissa valittavaa riittää noin 30 oluen edestä. Lisäksi tuomme listalle ulkomailta tutut olutmaistelutarjottimet, jotka mahdollistavat eri oluisiin samanaikaisesti tutustumisen ja niiden vertailun. Olutvalikoima tulee mukailemaan vahvasti eri vuodenaikoja – jokainen tuotteemme kertoo reseptiikallaan ja makumaailmallaan oman tarinansa, panimoravintolan vastaava oluentekijä Samuli Peltonummi jatkaa.

Olut keskiössä myös annoksissa

Ruokalista kumartaa kunnolla maltaisiin päin. Käsityöläisoluiden parhaimmistoa hyödynnetään niin annosten valmistuksesssa kuin niistä nauttiessakin – jokaista ruokaa täydentämään tulee oma suositusolut.

– Meillä on Tuomaksen ja koko Pyynikin kanssa vahva yhteinen visio tästä. Emme halua avata vain perinteistä panimoravintolaa ilman rohkeutta rikkoa totuttujakin kaavoja. Pyynikin oluttarjonta on erittäin rikas, mikä mahdollistaa moniulotteisuuden myös ruokapuolella. Olutkokemus ei voisi tästä enää paremmaksi muuttua, Välimäki hehkuttaa.

Sisustukseen on suunniteltu otteita industrial-tyylistä ja pinnoilla nähtänee muun muassa betonia, vanhaa puuta ja kuparia.

– Matkailutalon kulttuurihistoriallinen miljöö kruunaa panimoravintolan sisustuksen ja hengen. Asiakkaat pääsevät nauttimaan tästä ainutlaatuisesta kokonaisuudesta vielä tämän vuoden puolella. Ensi kesänä myös uusi beer garden -tyylinen terassi otetaan käyttöön, Restamax Oyj:n ruokaravintoloiden linjajohtaja Tanja Virtanen kertoo.

Pyynikin Panimoravintola
Verkatehtaankatu 2, Tampere