STOP THE PRESS!

VR-lasit päähän ja saha käteen Pilkkeen metsäpeli-illassa

Vive - puunkaatopeliÄkräs-hanke tuo Pilke Cafeseen virtuaalitodellisuuteen sijoittuvan puunkaatopelin. Metsäpeli-illassa pelataan puut nurin ja pöllit pilkkeiksi.

Metsäpelien kautta saa erilaista tietoa metsistä ja motivaatiota metsässä liikkumiseen. Äkräs-hanke on 4H:n ja Lapin AMK:n yhteinen toteutus, jossa Lapin AMK:n teknologinen osaaminen on yhdistetty 4H:n toimintaan nuorien ja metsän parissa. Hankkeessa on toteutettu omia metsään sijoittuvia pelitoteutuksia, joiden pelimekaniikat on ammennettu siitä, mitä metsässä kulkiessa ja ollessa tapahtuu.

Pilke Cafeessa esitellään virtuaalitodellisuuteen sijoittuvaa puunkaatopeliä. Pelissä pelaajan tehtävänä on kaataa puu moottorisahalla ja pilkkoa pöllejä kirveellä. Pelaaja voi virtuaalimetsässä katsella ympärilleen ja kokea metsän kauneuden VR-lasien välityksellä. Peli ei ole täysin realistinen kuvaus metsästä. Metsän rakentamiseen on käytetty pelirakentamisessa tuttuja elementtejä eli visuaalista näyttävyyttä ja pelimekaanikoiden pelkistämistä. Sahan ja kirveen käytöstä on tehty helppoa ja hauskaa – turvallisuutta unohtamatta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kahvi- ja mehutarjoilu! Osallistuneille myös maksuton tutustuminen Tiedekeskus Pilkkeeseen tilaisuuden päätteeksi.

Tapahtuma: Pilke Cafe – Metsäpeli-ilta Pilkkeessä

Aika: Keskiviikkona 11.10.2017 klo 16.30–18.00

Paikka: Tiedekeskus Pilke, Ounasjoentie 6, Rovaniemi

Pilke Cafe on Tiedekeskus Pilkkeen järjestämä, kaikille avoin ja maksuton tilaisuus. Tilaisuuksien aiheet käsittelevät Pilkkeen ja Metsähallituksen teemojen mukaisesti metsiä, luontoa ja kestävää käyttöä. Tilaisuudessa on lyhyt asiantuntijan pitämä esitys, vapaata keskustelua sekä kahvitarjoilu.

Lisätietoja:

www.metsäpelit.fi