STOP THE PRESS!

Maorien laulu jatkaa kiehtovaa sukusaagaa siirtomaa-ajan Uudessa-Seelannissa

Sarah Lark - Maorien lauluSarah Larkin muhkea lukuromaani Maorien laulu vie lukijan Christchurchin kylän lammasfarmeille ja Queenstownin kaupunkiin. Teos kuvaa upeasti ystävyyttä, rakkautta ja siirtomaa-ajan ihmisten unohtumattomia kohtaloita. Maorien laulu on jatkoa kirjalle Valkoisen pilven maa, joka on Larkin Uusi-Seelanti -trilogian ensimmäinen osa.

On kulunut 40 vuotta siitä, kun Gwyneira ja Helen matkasivat Englannista uuteen maanosaan mennäkseen naimisiin. Säteilevä Elaine O’Keefe on Helenin tyttärentytär. Hän rakastuu päätä pahkaa komeaan William Martyniin, jonka menneisyys on hämärän peitossa. Vaan kun Gwynin lapsenlapsi Kura palaa takaisin kotiin, on kolmiodraama valmis. Kura on todellinen kaunotar, jonka intohimona ovat vain ja ainoastaan musiikki sekä matkustaminen Eurooppaan. Molempien nuorten naisten on kestettävä pettymyksiä ennen kuin he voivat löytää rakkauden ja onnen – varsin odottamattomasta suunnasta.

Uuden-Seelannin kiehtova, monien huonosti tuntema historia sekä kaunis ympäristö innoittivat saksalaiskirjailija Sarah Larkin (s. 1958) kirjoittamaan sinne sijoittuvan trilogian, joka on noussut myyntimenestykseksi useissa maissa.  Sarjan ensimmäinen osa, Valkoisen pilven maa, ilmestyi suomeksi vuonna 2015.

Sarah Lark on työskennellyt opettajana, matkaoppaana sekä mainostoimittajana sekä kirjoittanut useita Saksassa palkittuja teoksia. Nykyisin Lark asuu Almeríassa Espanjassa, jossa hän kirjoittamisen ohella hoitaa eläkkeelle jääneitä hevosia, soittaa kitaraa ja laulaa.

Sarah Lark
Maorien laulu
Alkuteos Das Lied der Maori
Suomentanut Outi Järvinen
860 sivua
Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana