STOP THE PRESS!

Tuntemattoman Sotilaan maistiaisia Augmented Reality -sisältöinä Valion maitopurkkeihin

Tuntematon sotilas -julisteTulevana syksynä osa Valion maitotölkeistä muuttuvat AR-alustoiksi Tuntematon sotilas –elokuvan sisällöllä. Kyseessä on elokuvan markkinointiviestintäkampanjan osa, jossa maitotölkkien mainospaikoissa oleva elokuvajulisteiden sarja herää eloon AR-yritys Arilynin älypuhelimiin ladattavan applikaation avulla.

– AR on VR:n ja AI:n lisäksi yksi teknologioista, josta on tullut markkinointiviestinnän megatrendi. Me etsimme ja tuotamme jatkuvasti erilaisia mahdollisuuksia sisältöjen henkiin herättämiseksi lisätyn todellisuuden avulla. AR on merkittävässä roolissa siinä, kun brandien ja ihmisten välisistä kohtaamisista tulee syvempiä ja mielenkiintoisempia, Arilynin luova johtaja Otso Kähönen sanoo.

Valio on Veikkauksen ja Lähi-Tapiolan lisäksi yksi Tuntematon sotilas -elokuvan pääyhteistyökumppaneista.

– Tämä oli meille ainutlaatuinen tilaisuus. Harva ymmärtää kuinka arvokas ja erityinen mediapaikka maitotölkit ovat. AR:n hyödyntäminen on meille hyvin luonnollista, sillä meillä on paljon sisältöä, jonka esittämisellä uskomme olevan voimaa elokuvan haluttavuuden rakentamisessa, elokuvan markkinoinnista vastaavan hasan & partnersin luova johtaja Eka Ruola toteaa.

Kampanjan alkaa lokakuussa, jolloin maitotölkit avaavat portit mm. lyhyeen otteeseen elokuvasta, elokuvan Making Of -materiaaleihin ja tilauskanavaan, josta voi varata oman lippunsa.

– Minä ajattelen elokuvaohjaajana aina katsojakokemuksen maksimaalista vaikutusta elokuvateatterissa. Tarinankerronta ja uudet teknologiat ovat nopeasti vyöryneet osaksi elokuvan markkinointia ja se on tuonut vaateita myös sisältöjen tuottamiselle itse elokuvatuotannon yhteyteen, Aku Louhimies sanoo.

AR-toteutuksesta Arilynillä vastaa luova johtaja Otso Kähönen. Sisällöt ovat suunnitelleet Tuntematon sotilas -elokuvan ohjaaja Aku Louhimies ja hasan & partnersin luova johtaja Eka Ruola. Julistesarjan on toteuttanut Tommi Hynysen ja Juuli Aschanin kuvien pohjalta hasan & partnersin graafinen suunnittelija Jarkko Talonpoika.