STOP THE PRESS!

Olli Lindholmin henkilökuva Yhden miehen varietee julkaistaan 19.10.2017

Yhden miehen varieteeYön keulakuvana tunnetun Olli Lindholmin henkilökuva Yhden miehen varietee julkaistaan 19.10.2017. Yli miljoona levyä myyneen yhtyeen keikkamittariin on kertynyt esiintymisiä 35 vuoden aikana kunnioitettavat 6000 ja matka jatkuu.

Olli Lindholmin ja Arno Kotron keskusteluihin pohjautuvassa kirjassa käydään läpi Yö-kapteenin henkilökohtaista elämää syvemmältä kuin koskaan aiemmin. Lindholm avaa kirjassaan rehellisesti bändityöläisen arkea ja juhlaa, mediakohuja, ihmissuhteita sekä puhuu avoimesti perheestään ja ystävyydestä. Pintaan nousevat pelot, toiveet ja unelmat.

Kirjailija Kotro ja taiteilija Lindholm löysivät yhteisen sävelen jo kirjaprojektin alkumetreillä: “En tuntenut Arnoa aiemmin. Minulla oli vain mielikuva hänestä älykkönä ja yhteinen matkamme vahvisti tätä kuvaa. Löysimme historiastamme myös yhtymäkohtia. Olemme molemmat raitistuneet ja raitistuneille muodostuu tiettyjä tapoja. Olemme esimerkiksi molemmat aina ajoissa sovituissa tapaamisissa”, Lindholm kertoo.

“Oli hauska huomata, että meillä on paljon yhteistä; oli helppo samastua Ollin kokemuksiin.Meille syntyi luonteva keskusteluilmapiiri, jossa mikään aihe ei tuntunut kiusalliselta”, Kotro kertoo Ollista ja heidän yhteistyöstään.

Yö-yhtyeen tarina on julkaistu kirjana, mutta Yhden miehen varietee on ensimmäinen henkilökuva Olli Lindholmista, jonka moni suomalainen luulee tuntevansa lavoilta, levyltä ja televisiosta. Teoksesta löytyy todellinen Olli Lindholm. “Kirja on totta. Käyn läpi kipeitäkin aiheita kuitenkaan puhumatta kenestäkään pahaa”, Olli sanoo. 

Kirjailija Kotro toivoo, että lukijan mieleen pujahtaisi jokin särö, joka rikkoo aiempia käsityksiä. Olli puolestaan haluaa välittää terveiset lukijalle: “Toivottavasti ihmiset löytäisivät tekstistä itsensä ja rohkaistuisivat antamaan sydämen asialle kaikkensa.” 

“Etsi jokin rauhaisa paikka, jossa voit perehtyä kirjaan. Tämä ei välttämättä ole mitään ‘ratikkalukemista’”, hän jatkaa.

Arno Kotro: Yhden miehen varietee (Docendo 2017), ISBN 978-952-291-407-1, Sidottu, sivukoko 200 x 245 mm, 208 sivua