STOP THE PRESS!

Ilkka Remes debytoi näytelmäkirjailijana – sieppausdraama Musta sydän saa perjantaina kantaesityksen Tampereen Teatterissa

Musta sydän, Kuvassa: Mari Turunen, Matti Hakulinen Kuva: Harri Hinkka

Kuvassa: Mari Turunen, Matti Hakulinen Kuva: Harri Hinkka

Tampereen Teatterin syksyn ensi-iltaputken kruunaa Suomen kuuluisimman jännityskirjailijan Ilkka Remeksen kihelmöivä sieppausdraama Musta sydän. Se saa kantaesityksen perjantaina 13. lokakuuta päänäyttämöllä.

Musta sydän on Remeksen kaikkien aikojen ensimmäinen näytelmä. Tämän harvinaisen näytelmäherkun saamisesta Tampereen Teatteriin kuuluu ansio sieppausdraaman ohjaajalle Tommi Auviselle.

”Teatteri on aina kiinnostanut minua”, Ilkka Remes kertoo. ”Kun Tommi Auvinen kysyi kiinnostuksestani jännitysnäytelmän tekemiseen, oli siis helppo vastata myöntävästi.”

Sieppausdraaman keskiössä on koko elämänsä vääryyttä kokenut Erja Kallio (Mari Turunen), joka suunnittelee täydellisen rikoksen. Hän sieppaa kansainvälistyvän pörssiyhtiön pääjohtajan tämän Espoon-kodista. Miljoonien lunnasvaatimuksiin suostutaan, mutta Erja ei ota lunnaita vastaan. Kysymys on paljon suuremmasta.

Pääroolissa nähdään teatterin oma, vahva ja upea näyttelijä Mari Turunen. Muissa rooleissa ovat Tom Lindholm, Matti Hakulinen, Kirsimarja Järvinen, Risto Korhonen, Jukka Leisti, Martti Manninen, Pia Piltz, Mari Posti, Arttu Ratinen ja Elina Rintala. Näytelmän lavastus- ja pukusuunnittelusta vastaa Mikko Saastamoinen, videosuunnittelusta Joonas Tikkanen, valosuunnittelusta Tuomas Vartola ja äänisuunnittelusta Jan-Mikael Träskelin.