STOP THE PRESS!

Santtu-Matias Rouvali johtaa maailman ensimmäisen Tampereelle sijoittuvan oopperan

Santtu-Matias Rouvali, kuva: Jussi Virkkumaa

Santtu-Matias Rouvali, kuva: Jussi Virkkumaa

Tampereen Oopperan 70-vuotisen historian merkittävin tilausteos, Olli Kortekankaan Veljeni vartija, saa kantaesityksensä 16.2.2018. Veljeni vartija kuvaa vuoden 1918 dramaattisia tapahtumia ja Suomen sisällissodan kahtia jakamaa perhettä. Teos jättää taidekentälle maamerkkinsä olemalla historian ensimmäinen Tampereelle sijoittuva ooppera. ”Olemme halunneet tehdä kantaesitysoopperan, jossa yhtenä päähenkilönä on kaupunki. Nyt maailmanhistoria on saamassa ensimmäisen oopperan, joka kertoo Tampereesta ja tamperelaisista. Tässä on jotain erityistä, ainutlaatuista ja liikuttavaa”, toteaa Veljeni vartijan libretisti ja ohjaaja Tuomas Parkkinen.

Veljeni vartija -oopperan harjoituttaa ja johtaa Suomen kansainvälisesti kysytyimpiin kapellimestareihin lukeutuva Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali. Hän työskentelee nyt ensimmäistä kertaa näin mittavan oopperakantaesityksen parissa. Tampereen oopperan produktiona Veljeni vartija sen sijaan on Rouvalille jo toinen, sillä hän johti myös Kohtalon voima -oopperan vuonna 2016.

”Tottakai on mahtavaa tehdä tällanen Tampere-aiheinen ooppera täällä! Se on orkesterille iso juttu ja tietysti koko kaupungille. Kortekangas tekee takuuvarmasti hyvää kamaa ja tästä tulee hitti”, ennakoi Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali. ”Tässä vaiheessa ei voi kuin jännittää ja odottaa, millainen kokonaisuudesta tulee. Tää on iso suomalaisen musiikin tapaus niin Tampereella kuin koko Suomessakin!”

Veljeni vartijan päärooleissa loistavat sopraano Tuuli Takala ja baritoni Ville Rusanen. Lisäksi oopperassa laulavat nimekkäät suomalaistähdet tenori Tuomas Katajala, baritoni Juha Kotilainen, sopraano Päivi Nisula, sopraano Suvi Väyrynen, mezzosopraano Erica Back, mezzosopraano Virpi Räisänen ja baritoni Tuomas Pursio. Keskeisen roolin tekevät myös Tampereen Oopperan kuoro kapellimestarinaan Heikki Liimola sekä 30-henkinen Tampereen Oopperan lapsikuoro johtajanaan Pirkanpoikien kuoronjohtaja Jouni Rissanen. Musiikista vastaa Tampere Filharmonia. Tuomas Parkkisen kirjoittama Veljeni vartija -libretto pyritään tuomaan myyntiin Tampere-taloon tammikuun 2018 aikana.

Lisätietoa oopperasta ja liput: www.tampere-talo.fi/veljenivartija

Lipputiedot:
Liput 98/86/66 €
Eläkeläinen 93/80/60 €
Musiikkia ja Makuja 133/121/101 €