STOP THE PRESS!

Erja Lyytinen, Sami Saari ja Maria Hänninen laajalle Blue Christmas -kiertueelle marras-joulukuussa

Blue Christmas

Kuvassa vas: Iiro Laitinen (rummut), Tatu Back (basso), Kasperi Kallio (koskettimet), Erja Lyytinen, Sami Saari ja Maria Hänninen

Blueskitaristi Erja Lyytinen lähtee marras-joulukuussa joulukonserttikiertueelle yhdessä Sami Saaren ja Maria Hännisen kanssa. Sami Saari ja Maria Hänninen tuovat pääosiltaan blues-henkiseen kiertueeseen mukaan niin Saaren soul-sävyjä kuin Hännisen rockin rosoisuudenkin. Kahdella paikkakunnalla konserttivieraana nähdään suomalaisen bluesin kivijalka Heikki Silvennoinen. Konsertissa kuullaan myös jouluun liittyviä kappaleita ja juhlistetaan joulun odotusta. Kyseessä on Erjan ainoa kiertue Suomessa pitkään aikaan, sillä hän ei tee perinteistä alkuvuoden kiertuetta ensi vuonna, vaan kiertää tuolloin Keski-Euroopassa ja Briteissä. Erja kilpailee paraikaa Tähdet, tähdet -ohjelmassa, jonka ensimmäisessä jaksossa hänet valittiin äänikuningattareksi!

Joulukiertueen valmistelut ovat alkaneet ja Erja odottaa kiertuetta innolla: “Joulun alla on mukava kerääntyä ystävien kanssa fiilistelemään pimeää kautta. Siksipä onkin erittäin hienoa tehdä kiertue kahden loistomuusikon kanssa. Tiemme ovat kohdanneet aina silloin tällöin erilaisissa proggiksissa ja aina on ollut mielessä, että tekisimmekin jotain yhdessä. On siis upeaa kun aikataulumme kävivät yhteen joulukiertueen tiimoilta.“

“Konsertin suunnittelu on ollut järjettömän hauskaa ja treenit aloitettiin jo varhain syksyllä. Sami ja Maria ovat valovoimaisia esiintyjiä, eivätkä kainostele lavalla, kuten en minäkään! Persoonamme sopivat siis mainiosti yhteen. Sami on legendaarinen soul-mies, joka olisi kansainvälisilläkin markkinoilla varteenotettava esiintyjä. Marialla on taaskin järjetön kyky sulautua mihin musiikkiproggikseen tahansa. Tästä tulee mieletön blues- ja soul-show, joulun ajan iloisissa tunnelmissa!”

Erja julkaisi alkuvuonna studiolevyn Stolen Hearts, joka äänitettiin Helsingissä Sonic Pump -studiolla sekä Lontoossa State of the Ark -studiolla. Levyn miksasi ja osin myös tuotti Chris Kimsey, joka on miksannut mm. Rolling Stonesin klassikkolevyt Sticky Fingers ja Some Girls. Albumi masteroitiin maineikkaalla, The Beatlesien tuottaja George Martinin perustamalla AIR Studiolla. Albumin masteroi Ray Staff, jonka työnäytteisiin kuuluvat mm. David Bowien ikoninen Ziggy Stardust sekä Mott The Hooplen klassikkolevy All the Young Dudes.

Ahkerasti keikkaileva Erja on kiertänyt viime vuodet Euroopassa ja Suomessa. Hän on julkaissut viime vuosina Live in London -livelevyn sekä The Sky Is Crying -tribuuttilevyn legendaariselle blueskitaristi ja laulaja Elmore Jamesille.

www.erjalyytinen.com
https://www.youtube.com/user/ErjaLyytinenOfficial
www.facebook.com/erjalyytinen
www.twitter.com/erjalyytinen

Kiertuepäivät

Pe 24.11. – Lohja, Laurentius
La 25.11. – Turku, Konserttitalo
To 30.11. – Hämeenlinna, Verkatehdas
Pe 01.12. – Rovaniemi, Korundi
La 02.12. – Raahe, Raahesali
Ti 05.02. – Järvenpää, Järvenpäätalo
To 07.02. – Tampere, Pakkahuone
Pe 08.12. – Helsinki, Kulttuuritalo – mukana Heikki Silvennoinen
La 09.12. – Kuopio, Musiikkikeskus
Ke 13.12. – Hyvinkää, Hyvinkääsali – mukana Heikki Silvennoinen
To 14.12. – Salo, Teatteri Provinssi
Pe 15.12. – Jyväskylä, Paviljonki
La 16.12. – Seinäjoki, Rytmikorjaamo

Liput
www.lippu.fi
www.ticketmaster.fi
www.tiketti.fi
Raahesali: http://ticket.raahe.fi