STOP THE PRESS!

M.A. Numminen tuo superkokoonpanonsa Tampere-taloon lauantaina

Underground Rock Orchestra

Underground Rock Orchestra, Kuva: Mitro Akseli Härkönen

Legendaarisen Mauri Antero Nummisen johtama Underground Rock Orchestra esiintyy Tampere-talon Isossa salissa lauantaina 14.10. klo 19. Yhtyeen kokoonpano kattaa ison siivun suomalaisen rockmusiikin historiasta. Mukana ovat Nummisen kanssa 40 vuoden ajan musisoinut Pedro Hietanen, mm. Sielun Veljistä tuttu Jukka Orma, huikean soolouran luonut Pave Maijanen, Suomen talvisota 1939–1940 -yhtyeessäkin soittanut Antero Jakoila sekä Kingston Wallista rock-kansan suosikiksi noussut Sami Kuoppamäki. Yhtyeen harvinaislaatuisella keikalla kuullaan sekä Suomen talvisota 1939–1940 -yhtyeen klassikoita kuten Mielitauti-rock ja Liput liehuivat miesten WC:ssä että Nummisen myöhempää tuotantoa kuten Presidentti on siitin.

M.A. Numminen kertoo, että hänellä on ollut tasaisesti työtarjontaa kuudelle vuosikymmenelle ulottuneella urallaan. ”Kun ikää on karttunut, olen vihdoin oppinut ei-sanan, joka on hyvin tärkeä suomenkielinen sana”. Tampere-talon Underground Rock Orchestran keikkapyynnöstä hän ei kuitenkaan voinut kieltäytyä.

Underground Rock Orchestra palasi viime vuonna kymmenen vuoden keikkatauolta esiintyäkseen Ruisrockissa, Tavastialla ja Someron Esakalliolla. Tampere-talon esiintymisen jälkeen uusia konsertteja ei ole sovittu. ”Harjoittelimme viime viikolla tällä bändillä ja täytyy myöntää, että se kuulosti ihan huipulta”, iloitsee Numminen. ”Musikaalisille ihmisille haluan sanoa: kuunnelkaa Pave Maijasen bassoa. Hän soittaa yllättäviä ja jyrääviä kuvioita ja aina erilaisia.”

Konsertti-ilta alkaa M.A. Nummisen lyhytelokuvilla, joista hän kertoo itse. ”Mukana ovat esimerkiksi minun surrealistinen lyhytfilmini Vesilasi, undergroundelokuva Suomen Talvisota vuodelta 1969 sekä Tietämättömyydessään (1970), joka on eräänlainen esirap Suomessa”, kertoo Numminen.

Underground Rock Orchestran esiintyminen on Nummisen ensimmäinen oma konsertti Tampere-talossa. Hän on ollut aiemmin esiintymässä Tampere-talon vappukonsertissa ja on istunut vaimoineen useasti yleisössä katsomassa Tampereen Oopperan esityksiä ja Tampere Filharmoniaa. Ensimmäistä omaa Tampere-talon konserttisaliesiintymistään mies odottaa innolla: ”Toivon että yleisö kiihottuu, koska meno on hurjaa!”

Tapahtumatiedot ja liputwww.tampere-talo.fi/underground-rock-orchestra
Liput: 29/24 €

Underground Rock Orchestra:
M.A.Numminen – laulu
Pedro Hietanen – piano
Pave Maijanen – basso & laulu
Jukka Orma – kitara & laulu
Antero Jakoila – kitara
Sami Kuoppamäki – rummut