STOP THE PRESS!

Pelottavan älykäs kemisti Flavia de Luce jatkaa seikkailujaan

Alan Bradley - Nokisen tomumajan arvoitusAlan Bradleyn rakastetun dekkarisarjan uusimmassa suomennetussa osassa Nokisen tomumajan arvoitus Flavia de Luce vaihtaa tutut englantilaismaisemat kanadalaiseen sisäoppilaitokseen. Koulunkäynti saa uuden käänteen, kun Flavian eteen tipahtaa ruumis – kirjaimellisesti. Mysteeriä selvittäessään Flavialle valkenee, että paikallisilla on uutta tietoa myös hänen oman perheensä salaperäisestä menneisyydestä.

Kun 12-vuotias kemisti ja harrastelijasalapoliisi Flavia de Luce lähetetään suvun perinteiden mukaisesti Kanadaan Miss Bodycoten tyttökouluun, tuntuu se hänestä rangaistukselta. Vaan minkä lahjan kohtalo tarjoaakaan: ensimmäisen koulupäivän aamuna Flavian jalkojen juureen laskeutuu hiiltynyt ja muumioitunut ruumis. Uusien oppiaineiden, opettajien ja koulutovereiden pyörteissä Flavia ei metsästä ainoastaan uhrin henkilöllisyyttä ja kuolinaikaa vaan myös epäiltyjä, motiiveja ja keinoja.

Sisäoppilaitoksen huhumylly kadonneista tytöistä, syytetyistä opettajista ja vihollisista yrittää kietoa Flavian vyyhtiinsä, mutta Flavia jos kuka on tilanteen tasalla moninkertaista mysteeriä ratkaistessaan. Selviääkö samalla Flavian todellinen kohtalo vai antaako se vielä odottaa itseään?

Nokisen tomumajan arvoitus on Alan Bradleyn Flavia de Luce -sarjan seitsemäs suomennettu osa. Moninkertaisesti palkitun ja ylistetyn Flavia de Luce -sarjan oikeudet on myyty 37 maahan, ja siitä on tekeillä tv-sarja. Flavia de Luce -kirjoja on myyty Suomessa jo yli 50 000 kappaletta.

Kanadalaiskirjailija Alan Bradley johti televisiotekniikan laitosta Saskatchewanin yliopistossa 25 vuotta, kunnes jäi varhaiseläkkeelle vuonna 1994 voidakseen keskittyä kirjoittamiseen. Kirjailija asuu Mansaarella vaimonsa Shirleyn ja kahden laskelmoivan kissansa kanssa.

Alan Bradley
Nokisen tomumajan arvoitus
Alkuteos As Chimney Sweepers Come to Dust
Suomentanut Maija Heikinheimo
434 sivua
Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana