STOP THE PRESS!

Yösyötön voi katsoa näissä teattereissa ja vaihtoehtoisissa esityspaikoissa 13.-19.10.

Kuva: Solar Films / Marek Sabogal

Marja Pyykön ohjaama Yösyöttö-elokuva on saanut erinomaisen avaustuloksen ja arviot ensi-iltansa jälkeen. Avausviikonloppunaan elokuva sai 24 900 katsojaa, vaikka elokuvaa ei nähtykään Finnkinon teattereissa, joilla on alalla hallitseva markkina-asema. Eilisiltaan mennessä elokuvan on nähnyt kaikkiaan 38 311 katsojaa, ennakot mukaan lukien katsojia on tähän mennessä kaikkiaan 39 481. Lukuihin on laskettu mukaan ainoastaan Filmikamarin tilastointikäytännön mukaiset katsojat. Elokuvan levittää Nordisk Film ja sen ovat tuottaneet Solar Filmsin Markus Selin ja Jukka Helle.

Finnkino ei ole tullut edelleenkään vastaan vaatimuksissaan, joten Finnkinon teattereissa elokuvaa ei nähdä tulevallakaan viikolla. Yösyöttö tullaan näkemään Finnkinon paikkakunnilla korvaavissa teattereissa. Lista elokuvan kaikista esityspaikoista on tämän viestin lopussa. Esityspaikat löytyvät myös oheiselta nettisivulta, jota päivitetään jatkuvasti: www.nordiskfilm.fi/yosyotto

Yösyötön ympärille on syntynyt suoranainen kansanliike, jotta eri paikkakunnilla olisi mahdollisuus nähdä elokuva. Esimerkkinä mainittakoon lappeenrantalainen FiRENT-autovuokraamo, joka järjestää linja-autokyydin Lappeenrannasta elokuviin Imatralle. Lisätietoa saat täältä: https://www.facebook.com/firentlappeenranta/

Kansalaistempauksista voi kertoa elokuvan Facebook-sivuilla: facebook.com/Yosyotto

Yösyöttö on valittu New Yorkissa järjestettävän Nordic International Film Festivalin kilpasarjaan. Festivaali järjestetään New Yorkissa lokakuun 12.-14. päivänä ja Yösyöttö esitetään heti festivaalin avajaistilaisuudessa tänään torstaina illalla New Yorkin aikaa. Festivaalille ovat matkustaneet ohjaaja Marja Pyykkö, elokuvan tuottaja Markus Selin sekä Petteri Summanen, joka näyttelee elokuvan pääosan. Festivaalilla elokuva esitellään englanninkielisellä nimellä Man and a baby.

Lisätietoa festivaalista löydät täältä: http://www.nordicfilmfest.org/official-selection-2017

Solar Filmsin elokuva Yösyöttö perustuu Eve Hietamiehen suosittuun, samannimiseen romaaniin. Elokuvan päärooleissa näyttelevät Petteri Summanen ja Marja Salo. Muissa rooleissa nähdään mm. seuraavat näyttelijät:  Ria Kataja, Marjaana Maijala, Niko Saarela, Juha Muje, Ulla Tapaninen, Hannele Lauri, Anna-Maija Tuokko, Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Jaana Saarinen, Minttu Mustakallio, Leea Klemola, Ona Kamu, Ada Kukkonen ja Santeri Helinheimo Mäntylä.

Elokuvan käsikirjoitus on ohjaaja Marja Pyykön ja kirjailija Marko Leinon käsialaa. Elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.