STOP THE PRESS!

Räppäri ja professori Suomen itsenäisyydestä

Karri “Paleface” Miettinen ja Teivo Teivainen ovat molemmat juuri julkaisseet kirjan itsenäisyyden merkityksistä ja suomalaisuuuden jännitteistä. Minkälaisia jännitteitä ja yhtymäkohtia kirjojen välille syntyy? Taidepalkintoja saanut menestyslaulaja ja tiedepalkintoja saanut maailmanpolitiikan professori pohtivat myös sitä, miten taide ja tiede voivat kohdata.

Teivainen pohtii kirjassaan Maailmanpoliittinen kansalliskävely vapauden ulottuvuuksia ja nationalismin varjopuolia. Eloisa kirja on paitsi johdatus Suomen symboleihin ja itsenäisen kansakunnan merkityksiin myös matkaopas Helsinkiin. Karri ”Paleface” Miettisen Viides maamme-kirja (Like) on taas vilpitön monologi suomalaisuudesta, eräänlainen rakkaudentunnustus Suomelle ja kontribuutio suomalaiseen arvokeskusteluun. Se käy ennakkoluulottomasti ennakkoluuloja vastaan ja käsittelee mm. suomalaisten suhdetta luontoon, postnationalismia, totuudenjälkeistä aikaa, Suomea rauhanvälittäjänä, vihapuhetta, Suomen sisällissotaa ja feminismiä.

Teivaisen kirjan julkistamisjuhlat järjestetään samana iltana 18.10. kello 16–23.30 samoissa tiloissa Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, vapaa pääsy), tervetuloa! Teivaisen kanssa keskustelevat nationalismin ja Suomen itsenäisyyden eri ulottuvuuksista muiden muassa Tarja Halonen, Maryan Abdulkarim, Juhana Vartiainen, Erkki Liikanen kuten myös Karri Miettinen.

Teivo Teivainen on maailmanpolitiikan professori Helsingin yliopistossa. Hän on kysellyt ja kävellyt suurimmassa osassa maailman maita – sekä työnsä takia että maailmaan tutustuakseen. Teivainen on toiminut vierailevana professorina monissa Etelä-ja Pohjois-Amerikan yliopistoissa. Hänen kirjojaan on ilmestynyt useilla kielillä.

Paleface Miettinen (s. 1978) on rap-muusikko ja yhteiskunnallinen aktivisti. Hän on kirjoittanut Likelle kirjat Viides Maamme-kirja ja Rappiotaidetta sekä suomentanut mattip:n kanssa Saul Williamsin raprunokirjan Sanoi haulikko päälle.