STOP THE PRESS!

Haastattelussa: näyttelijä Michael Fassbender

Alien: CovenantAvaruudessa kukaan ei kuule huutoasi. Neljän vuosikymmenen aikana noista sanoista sanoista on tullut synonyymi Ridley Scottin mestarilliselle kauhuelokuvalle, Alien – kahdeksas matkustaja. Nyt maestro on palanut luomaansa futuristiseen maailmaan elokuvassa Alien: Covenant. Tapahtumat sijoittuvat aikaan kymmenen vuotta Prometheus -elokuvan tapahtumien jälkeen. Alien: Covenant on menestyssaagan kuudes elokuva ja samalla se vie katsojat lähemmäksi alienien alkuperää.

Elokuvaa tähdittävät Michael Fassbender (Prometheus, 12 Years a Slave), Katherine Waterston (Steve Jobs, Inherent Vice), Billy Crudup (Almost Famous, Mission Impossible III), Danny McBride (Pineapple, Eastbound & Down) ja Demián Bichir. Ohjauksesta vastaa itse Ridley Scott.

K: Millaiset muistot sinulla on aiemmista Alien-elokuvasta kun olit nuori?

MF: Ensimmäinen Alien -elokuva todella kolahti minuun. Muistan katsoneeni sitä kotona vanhempieni ja sisareni kanssa ja se oli jotain täysin erilaista, kuin mitä olin koskaan nähnyt.

K: Esität Alien: Covenant -elokuvassa kahta erilaista ihmistä. Millainen kokemus se oli?

MF: Kun kuulin, että esitän kahta robottia, niin pidin ajatusta erittäin hauskana. Ensin esitin Walteria ja sitten perään Davidia. Olin tyytyväinen, että sain esittää Davidia viimeisenä, koska ensinnäkin se oli erittäin hauskaa ja lisäksi opin tuntemaan hahmoa entistäkin paremmin. Walter on täysin päinvastainen hahmo. Hän on hyvin neutraali, mutta kuitenkin omaa ilmaisun muodot ja mielipiteet, jotka olivat jo ilmeisiä Davidissa. Lopulta roboteista ryhdyttiin poistamaan inhimilliset piirteet. Vihjeitä löytyi käsikirjoituksesta kuten aina. Walter sanoo, ’Sinä ärsytät ihmisiä’. Näiden ihmisominaisuuksien takia he ryhtyivät tekemään niistä entistäkin yksinkertaisempia ja suoraviivaisempia, mutta loogisia koneita. Davidilla on erilainen aksentti, mutta halusin pitää tietynlaisen sävyn ja liikkeen, jotta hahmo näyttää todella robotilta. Tai ainakin että katsoja on siitä vakuuttunaut.

K: Mistä asioista pidit erityisesti tässä elokuvassa?

Alien: CovenantMF: Luulen, että tässä elokuvassa käsiteltävät teemat, jotka jo esiteltiin Prometheus -elokuvassa, ovat niitä. Ajatus luomisesta ja siitä, että mistä me olemme tulleet tai onko taivasta lopulta ollenkaan. Sekoitus uskonnollisuutta ja tiedettä. Mikä on lopulta totuus? Lisäksi tässä on myös monia elementtejä alkuperäisestä Alien -elokuvasta, jotka ovat todella pelottavia juttuja. Kaikki se on hyvinkin eläväistä ja niitä ei edellisessä elokuvassa vielä näytetty. Olemme palauttaneet alkuperäisen maailman ja hirviön. Sci-fi on hyvin suosittu genre. Mitä onkaan tuolla avaruudessa? Mikä on sen lopullinen piste? Onko siellä elämää jossain muodossa tai toisilla planeetoilla? Ajatus ulkopuolisuudesta kiehtoo ihmisiä, mutta samalla se myöskin pelottaa.

K: Tässä nähdään alkuperäisen alienin prototyyppi ja esittämäsi hahmosi joutuu kohtaamaan sen kasvotusten jossain kohtaan. Millaista se oli?

MF: Se mitä näemme elokuvassa on hahmon syntyminen ja samalla saamme vastauksen sille, mistä se on tullut ja missä se hybridisoitiin.

Lue Alien: Covenant -arvio täältä.

Photo’s Copyright by Twentieth Century Fox, 2017