STOP THE PRESS!

Remu & Hurriganes – Last Call

Remu AaltonenKonsertti: Tampere-talon iso sali 15.10.2017
Remu & Hurriganes: Remu Aaltonen, Arska Rautajoki, Nipa Niilola, Antti Rautajoki, Jaska Ylä-Rautio
Vierailijat: Ile Kallio, Costello Hautamäki, Michael Monroe
Arvio: 4/5

Kun puhutaan suomalaisen rokin kummisedästä, on vain yksi henkilö, joka tämän tittelin on ansainnut. Hän on Henry ”Remu” Aaltonen. Tämä pitkän linjan musiikkimies on ehtinyt näkeä ja kokea kotimaisen musiikkiteollisuuden kuviot yli viidenkymmenen vuoden ajalta. Miehen luotsaamasta Hurriganes-yhtyeestä muodostui välittömästi 70-luvun kovin juttu, jollaista ei aiemmin oltu tässä maassa nähty ja joka toimii yhä tänäkin päivänä monelle yhtyeelle esikuvana. Ensi tammikuussa 70 vuotta täyttävä maestro on nyt pistämässä rumpukapulansa lopullisesti naftaliiniin ja samalla jäämässä ainakin kiertueensa nimen perusteella eläkkeelle. Sitä ennen tehdään kuitenkin kolmentoista konsertin rundi.

Kepin ja avustajan avulla lavalle saapunut Aaltonen saattoi näyttää fyysisesti melko väsyneeltä, mutta sitä hän ei kuitenkaan ollut rumpujen takana. Vaikka tahti miehellä ei ollut entisensä  (pääosasta rummuista vastasi kakkosrumpali Rautajoki), niin hän kuitenkin ohjaili bändiä vahvan pomon tyyliin. Suurin osa yleisöstä näytti olevan 70-luvulla nuoruuttaan eläneitä ihmisiä ja nyt he olivat tulleet kuulemaan viimeistä kertaa nuo nuoruuden ajan hitit. Ja niitä Remu uuden Hurriganesinsa kanssa todella tarjoili. Riemastuttavaa oli myös se, että hittien välissä kuultiin myös harvemmin kuultuja kappaleita. Täytyy myöntää, että kappaleesta toiseen siirryttin niin vauhdikkaasti, että heikompaa kuuntelijaa saattoi hirvittää. Tähän konserttiin se todella sopi ja teki kokonaisuudesta todellisen rock-shown.

Lavalla piipahti myös muutama vieras: luonnollisesti Hurriganesin alkuperäinen kitaristi Ile Kallio pyörähti kitaravirtuoosimaisesti muutaman kappaleen verran mukana, kuten myös Costello Hautamäki. Viimeisimmällä Remu & Hurriganesin levyllä soittava Michael Monroe on lavalla kuin Duracell -pupu, joka huimalla energisyydellään sai yleisöltä huimat aplodit. ”Juontajana” toiminut Jokeri (Mato Valtonen) oli jutun heikoin lenkki. Mies oli puettu jacknicholsonmaiseen Jokeri-asuun ja hän heitteli muka-lennokkaita lainauksia tuosta Tim Burtonin elokuvasta. Ei oikein rokkenrollia tuollainen, mutta tyylikkäästi kuitenkin Mato vetäisi harvoin livenä kuullun Mister X -kappaleen. Jokerista huolimatta Remu & Hurriganesin Last Call -keikka oli todella nautittavaa rockshowta.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net