STOP THE PRESS!

Yösyöttö-elokuvalla erinomainen toinen viikonloppu

Kuva: Solar Films / Marek Sabogal

Yösyöttö-elokuva on saanut toisena teatteriviikonloppunaan huikeat 21 602 katsojaa. Kaikkiaan eilisiltaan mennessä elokuvalla on katsojia 64 665. Luku on jo normaaliolosuhteissa erinomainen ja nyt, kun elokuvaa ei nähdä Finnkinon teattereissa, sitä voidaan pitää poikkeuksellisena. Yösyöttö  oli viime viikonloppuna Suomen katsotuin elokuva. Elokuva tuli ensi-iltaan 6.10.2017.

Nordisk Filmin myyntipäällikkö Petri Viljanen pitää tulosta erinomaisena varsinkin tämänhetkisessä tilanteessa ja haluaa kiittää erityisesti Yösyötön katsojia. ”On mahtavaa seurata luku luvulta, kuinka ihmiset ovat lähteneet liikkeelle kaikkialla Suomessa. Haluamme kiittää myös kaikkia elokuvateattereita sekä vaihtoehtoisia esityspaikkoja, jotka ovat mahdollistaneet tämän ja tarjonneet puitteet elokuvalle.”

Tilanne on teattereiden suhteen kuitenkin edelleen vaikea. Elokuvalle ei ole vielä saleja kaikilla Finnkino-paikkakunnilla, joissa vaihtoehtoiset esityspaikat on etsittävä erikseen. Uusista saleista ja ensi viikon esityspaikoista tiedotetaan loppuviikolla erikseen.

Lista elokuvan kaikista esityspaikoista torstaihin 19.10. saakka on tämän viestin lopussa. Esityspaikat löytyvät myös oheiselta nettisivulta, jota päivitetään jatkuvasti: www.nordiskfilm.fi/yosyotto.

Elokuva voitti parhaan elokuvan palkinnon ”Best Nordic Feature 2017” Nordic International Film Festivalilla New Yorkissa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Festivaalilla palkintojenjakotilaisuudessa olivat paikalla ohjaaja Marja Pyykkö, elokuvan tuottaja Markus Selin sekä näyttelijä Petteri Summanen. Elokuva esitettiin festivaalilla englanninkielisellä nimellä Man and a baby. Elokuva on Solar Filmsin tuotantoa ja sen levittää Nordisk Film.

Elokuvan palkintoraati perusteli voittoa seuraavasti: ”Told with dark humor and a sense of melancholy, the story cleverly avoids all traps and clichés, and creates a world of love and pain.”

http://www.nordicfilmfest.org/official-selection-2017

Solar Filmsin elokuva Yösyöttö perustuu Eve Hietamiehen suosittuun, samannimiseen romaaniin. Elokuvan päärooleissa näyttelevät Petteri Summanen ja Marja Salo. Muissa rooleissa nähdään mm. seuraavat näyttelijät:  Ria Kataja, Marjaana Maijala, Niko Saarela, Juha Muje, Ulla Tapaninen, Hannele Lauri, Anna-Maija Tuokko, Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Jaana Saarinen, Minttu Mustakallio, Leea Klemola, Ona Kamu, Ada Kukkonen ja Santeri Helinheimo Mäntylä.

Elokuvan käsikirjoitus on ohjaaja Marja Pyykön ja kirjailija Marko Leinon käsialaa. Elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.