STOP THE PRESS!

Martti Servo & Napanderin juhlavuosi huipentuu julkaisuruuhkaan

Martti Servo & Napander

kuva: Marco Melander

Odotettu uusi studiolevy ’Teräsmylly jauhaa’ ilmestyy 20.10. ja sitä juhlistetaan levynjulkaisukeikalla Helsingin G Livelabissa lauantaina 21.10. Lisäksi vuoden 1997 ensilevy ”Jälkijunassa – 13 suurinta” julkaistaan yleisön pyynnöstä sekä vinyylinä että kasettina. 

Kuuntele ’Teräsmylly jauhaa’ –levyä edeltävä single ’Nyt nollaan täysillä’ –single täältä

Napanderin syksyn sato on muhkea ja maistuva. Orkesteri julkaisee lähes samanaikaisesti uuden studioalbumin sekä ensilevynsä vinyyliversiona ja c-kasettina. ”Näissä julkaisuissa menneisyys ja nykyisyys antavat toisilleen tunteikkaasti tassua”, muotoilee artisti Martti Servo.

Vuoden -97 ensilevy ”Jälkijunassa – 13 suurinta” paalutti Napanderin paikalleen suomimusaan. Tämä klassikon asemaan noussut albumi saadaan nyt paitsi vinyylinä, niin yleisön pyynnöstä myös c-kasettina. Molempien keräilyarvo on arvaamaton. Kasettipainos lienee jo tätä kirjoitettaessa loppuunmyyty.

Uusi ”Teräsmylly jauhaa” -studioalbumi jatkaa Napanderin tarinaa. Teräsmylly jauhaa koko ajan ja sen jyvät ovat kultajyviä. Uutta albumia juhlitaan lauantaina 21.10. Helsingin G Livelabissa, jossa orkesteri lupaa soittaa uutta ja vanhaa materiaalia erittäin perusteellisesti. Showtime klo 20.00 ja keikassa on väliaika.

Martti Servo & Napander syksyn 2017 keikat
La 21.10. Helsinki, G Livelab / levyjulkkarikeikka
La 28.10. Tampere, Nightclub Tähti
Ke 15.11. Tampere, Ruby & Fellas / DUO
Pe 17.11. Turku, Venus Nightclub
La 18.11. Malmi, Ravintola Malmintori
Pe 24.11. Sastamala, Hotelli Ellivuori
Pe 1.12. Rauma, Sinisoihtu
Ti 5.12. Tampere, Yo-talo / Suomi 100v-iltamat

Martti Servo & Napander –lyhyt historia:
Martti Servo & Napander ilmestyi värittämään Suomen musiikkielämää vuonna 1997. Iskelmää ja oivaltavaa huumoria yhdistelevän vakavailmeisen orkesterin löysivät ensimmäisinä rock –skenen kollegat (ei vähiten hervottomien välispiikkien takia) ja pian sana kiiri keikkajärjestäjienkin korviin. Ensimmäisen levynsä  ”Jälkijunassa – 13 suurinta” yhtye julkaisi vuonna 1997 ja albumilta lohkaistu ”Johtotähti” -single on yhä keikkasetin odotetuimpia biisejä. Napanderin varsinaisena läpimurtona pidetään vuotta 2002, jolloin yhtye teki Nelosen Tummien vesien tulkit -tv-sarjan tunnusmusiikin ja tuo biisi ”Mikä on kun ei taidot riitä” toi Napanderin lopullisesti laajan kuulijakunnan tietoisuuteen.
Bändin historiaan sisältyy mittava määrä keikkoja klubeista ja kylätansseista hevifestivaalien lavoille. Yhteistä näille kaikille keikoille on se, että yleisö tietää kuulevansa ainakin suurimman osan itselleen tärkeistä biiseistä. Koska yhtyeen setti on pelkästään niitä täynnä. Harvinaista tässä hektisessä musiikkimaailmassa on se, että Napander on pysynyt koko 20-vuotisen taipaleensa samassa kokoonpanossa. Varamiehiä on silloin tällöin ollut keikalla mukana, joskus lavalla on nähty kolmekin kitaristia yhtä aikaa. Erikoiskeikkoja ja -kiertueita on tehty, yhtyeen pienempi kokoonpano Martti Servo & Moods Duo on tien päällä välillä kun pääbändi on tauolla tai keikkapaikka on pienenpieni. Mutta bändin rivit ovat pysyneet muuttumattomina.