STOP THE PRESS!

Neljän omaleimaisen naisen sarja TTT-Klubin musiikkiohjelmistossa juuri nyt

Seuraavina neljänä lauantai-iltana TTT-Klubin esiintyjinä nähdään naisia, jotka tekevät musiikkia tinkimättömästi omista lähtökohdistaan, rakentavat uraansa omiin valintoihinsa perustuen sekä johtavat omaa kokoonpanoaan. Kukin näistä naisista kuuluu omassa tyylilajissaan maamme arvostetuimpiin laulajiin, lauluntekijöihin ja solisteihin. He ovat Yona, Piia Viitanen, Irina Björklund ja Aili Ikonen.

”Toivon, että voin musiikkini kautta voimaannuttaa ja rohkaista ihmisiä elämään rohkeammin sekä tuntemaan pelottomammin”, on oman tuotantonsa merkityksen kiteyttänyt Yona, joka on urallaan edennyt omaa polkuaan tyylirajoista ja ennakkoluuloista piittaamatta. Seitsemättä albumiaan tällä hetkellä valmisteleva Yona tekee syksyllä vain muutamia keikkoja, ja Tampereella ainoastaan yhden vierailun TTT-Klubilla lauantaina 28.10. Käsinpoimittu settilista sisältää valikoiman Yonan vanhoja kappaleita, muutaman hyvinistuvan coverin sekä ihkauusia lauluja vielä julkaisemattomalta levyltä.

Marraskuun ensimmäisenä lauantaina 4.11. nähdään Viitasen Piia -yhtye triomuodostelmassa. Tapahtuma on osa tummanpuhuvaa luomufolkia tekevän lauluntekijän Piia Viitasen soolokiertuetta. ”Soolokeikkailu on kuninkuuslaji; se on samanaikaisesti veretseisauttavan pelottavaa, mutta jos planeetat, oma mieli ja yleisön sydämet on oikeassa asennossa, se on samalla palkitsevinta ja lämpöisintä toimintaa minkä tiedän. Sen paljaampana ei voi yleisön edessä vaatteet päällä olla, ja juuri niin sen kuuluu ollakin”, Viitanen sanoo.

Suomalaisia lauluklassikoita ranskaksi chansonin tyyliin esittää lauantaina 11.11. Irina Björklund. Hänen Finlandais-ohjelmistonsa juhlii satavuotiasta Suomea, ja samankaltainen kokonaisuus vierailijoilla täydennettynä soi myös Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä päivää myöhemmin. TTT-Klubille Björklund tuo elegantin yhtyeensä, jossa soittavat Janne Lappalainen (puhaltimet, kielisoittimet), Kukka Lehto (viulu), Tero Pennanen (koskettimet) sekä Janne Haavisto (rummut).

Tämän viikon lauantaina 21.10. TTT-Klubilla esiintyy levynjulkaisukonsertissa Aili Ikonen. Useiden orkestereiden ja big bandien solistina meritoitunut ja aiemmin mm. Ella Fitzgeraldin ja Laila Kinnusen ohjelmistoa menestyksekkäästi tulkinnut Ikonen on todennäköisesti Suomen kysytyin jazzlaulajatar tällä hetkellä. Fokus on nyt omissa sävellyksissä ja sanoituksissa. ”Piirrä minut on ehkä henkilökohtaisin tekemäni levyni tähän mennessä”, hän sanoo. ”Laulut kumpuavat elämän eri puolia kuvaavista havainnoista ja tilannekuvista: pakahduttavasta hiljaisesta onnesta, kaipuusta nuoruuden huolettomuuteen, vapaapudotuksesta ja sielun huokoset täyttävästä rakkaudesta.”

TTT-Klubin tulevaa ohjelmistoa:
Pe 20.10. klo 18:30 Mars vs. Venus?
Pe 20.10. klo 21 Yle Perjantai suora lähetys TV1
Pe 20.10. klo 22 Tuomo & Markus
La 21.10. klo 19 Luolamies
La 21.10. klo 22 Aili Ikonen (levynjulkaisu)
Pe 27.10. klo 19 Stand up: Suokas, Wickström
Pe 27.10. klo 21 Yle Perjantai suora lähetys TV1
La 28.10. klo 19 Mars vs. Venus? (loppuunmyyty)
La 28.10. klo 22 Yona
Ti 31.10. klo 18 Tunne tekijät -keskustelutilaisuus (Presidentti ja tyttö)
Ke 1.11. klo 19 Luolamies
Pe 3.11. klo 19 Alivaltiosihteeri
Pe 3.11. klo 21 Yle Perjantai suora lähetys TV1
La 4.11. klo 19 Ei huono – Porista Pariisiin
La 4.11. klo 22 Viitasen Piia, Topi Saha
Ke 8.11. klo 19 Mars vs. Venus?
To 9.11. klo 19 Timo Tuominen Encore Brel
Pe 10.11. klo 19 Stand up: Haustola, Jahangiri, Vaismaa
Pe 10.11. klo 21 Yle Perjantai suora lähetys TV1
La 11.11. klo 19 Mars vs. Venus? (loppuunmyyty)
La 11.11. klo 22 Irina Björklund – Finlandais

TTT-Klubin koko ohjelmisto verkossa:
http://www.ttt-teatteri.fi/ttt-klubi